Μ.ΑΝΑ: Σύγχρονη μονάδα για τα φιλοξενούμενα βρέφη στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»

Μ.ΑΝΑ: Σύγχρονη μονάδα για τα φιλοξενούμενα βρέφη στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δυναμικότητας 18 νεογνών είναι η Μονάδα Αναμονής Παιδιού (Μ.ΑΝΑ.) στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», η οποία παραδόθηκε και τέθηκε ήδη σε λειτουργία.

Η μονάδα, η οποία καλύπτει εμβαδόν 95 τ.μ. και διαθέτει 40 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, κατασκευάστηκε με κρατικούς πόρους και συγκεκριμένα με επιχορήγηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός είναι ευγενική χορηγία της ALPHA BANK.

Η Μονάδα ανήκει στο Νεογνολογικό Τμήμα και είναι πλήρως εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων στα νεογνά.

Η Μ.ΑΝΑ. Παιδιού δημιουργήθηκε με παιδοκεντρική κατεύθυνση για να δώσει στα παιδιά που για κοινωνικούς λόγους μένουν στο μαιευτήριο, τα απαραίτητα ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, απτικά) που είναι σημαντικά για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, ιδιαίτερα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους.

Στόχος είναι τα παιδιά γρήγορα να τοποθετούνται σε οικογένειες, έτσι ώστε να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και όχι να παραμένουν σε νοσοκομειακό ή προνοιακό περιβάλλον.

Ήδη έχει μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε ένα μήνα από οκτώ που ήταν στο παρελθόν, με την συνεργασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Γ.Ν.Μ. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» και Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», του Κέντρου Προστασίας Παιδιού η «ΜΗΤΕΡΑ» και της Περιφέρειας Αττικής.

PHOTO GALLERY