ΥΓΕΙΑ

Επίσκεψη Πολάκη στο «Παπαγεωργίου»: Την κάλυψη 150 κενών θέσεων ζήτησε η διοίκηση

Επίσκεψη Πολάκη στο «Παπαγεωργίου»: Την κάλυψη 150 κενών θέσεων ζήτησε η διοίκηση

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα (11/09/2017) ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση αλλά και με το σωματείο των εργαζομένων.

Την έγκριση πρόσληψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη 150 κενών οργανικών θέσεων, ζήτησε η διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ αιτήθηκε και την καταβολή μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του, οι οποίες ανέρχονται στο σύνολό τους σε 232.991.441 ευρώ, εξασφάλιση τακτικότητας στις καταβολές, κάλυψη του συνόλου της μισθοδοσίας των εργαζομένων με επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας και έγκριση από το υπουργείο, της τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι στο «Παπαγεωργίου» ανέφεραν ότι λόγω των παραιτήσεων προσωπικού προκειμένου να εργαστούν σε άλλα νοσοκομεία, μένουν κενές θέσεις, ενώ χαρακτήρισαν αναγκαία την ανακατανομή των ειδικευόμενων στις κλινικές, καθώς υπάρχουν «κλινικές-φέουδα» με 25 ειδικευόμενους και άλλες με μόλις οκτώ, παρά το γεγονός ότι κάνουν διπλάσιες εφημερίες. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφεραν εκείνο του μικροβιολογικού εργαστηρίου, όπου υπάρχουν μόλις τέσσερις ειδικευόμενοι, όταν αντίστοιχα εργαστήρια άλλων νοσοκομείων ίδιας δυναμικότητας με το «Παπαγεωργίου» διαθέτουν 20 ειδικευόμενους. Ανέφεραν ακόμη, ότι ελλείψεις σε ακτινολόγους αντιμετωπίζει και το ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί 600 άτομα σε γενική εφημερία, αλλά δεν ενισχύεται, σε αντίθεση με την ενίσχυση σε προσωπικό άλλων εργαστηρίων, χωρίς μάλιστα αυτά να το έχουν ζητήσει.

Επίσης, οι εργαζόμενοι έθεσαν το αίτημα λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων, στο οποίο ο κ. Πολάκης απάντησε αρνητικά. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι επανεξετάζεται το θέμα της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων, με σκοπό, αντί να πληρώνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες και τις εξετάσεις που παρέχονται από αυτά, να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε το «Παπαγεωργίου» ως ναυαρχίδα του συστήματος υγείας και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει με προσοχή τα θέματα που το αφορούν, ώστε το υπουργείο να δώσει λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν. Αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, χαρακτήρισε ως «ένεση τόνωσης» του νοσοκομείου την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης από τα 35 στα 37 εκατομμύρια, καθώς και την ενίσχυσή του προσωπικού του με 20 επικουρικούς γιατρούς, την προκήρυξη 16 θέσεων μόνιμων ιατρών και την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης 100 ατόμων (νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού).

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις