ΥΓΕΙΑ

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Στέλνει στον εισαγγελέα εταιρεία καθαριότητας

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Στέλνει στον εισαγγελέα εταιρεία καθαριότητας

Φέρεται να «τσέπωνε» 530.000 ευρώ ετησίως

Το φάκελο της έρευνας σχετικά με τις δαπάνες καθαριότητας και τη συμπεριφορά της αναδόχου εταιρείας διαβίβασε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η διοίκηση του νοσοκομείου, το εκτιμώμενο μισθολογικό κόστος το οποίο κατέβαλε η εταιρεία ήταν μικρότερο τουλάχιστον κατά 530.000 ευρώ ετησίως, από αυτό το οποίο προέβλεπε η σύμβαση. Πρόκειται για διαφορά που το νοσοκομείο πλήρωνε όλο το προηγούμενο διάστημα στην εταιρεία ως μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος και κατέληγε, όπως φαίνεται, ως εταιρικό κέρδος.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια τονίζει πως «άρχισε η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στην κεντρική υπηρεσία και στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 6ης ΥΠΕ». Ειδικότερα, επισημαίνεται πως η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας 75 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας πραγματοποιήθηκε με την έγκριση, τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει ο ΑΣΕΠ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις