ΥΓΕΙΑ

Σοκ για τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τη μισθοδοσία Νοεμβρίου - Αποκαλυπτικό έγγραφο

Σοκ για τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τη μισθοδοσία Νοεμβρίου - Αποκαλυπτικό έγγραφο

Πληρώνονται επί της ουσίας μόνο ένα 15ήμερο λόγω παρακρατήσεων 10 μηνών!

Οι αυξήσεις που υποσχόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων με το νέο ιατρικό μισθολόγιο, «εξανέμισαν» τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) είχε εξ αρχής καταγγείλει ότι, με την εφαρμογή του νέου ιατρικού μισθολογίου που νομοθετήθηκε με τις διατάξεις του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου της 2ης αξιολόγησης, θα έρθουν μειώσεις στις καθαρές τακτικές αποδοχές για την πλειονότητα των γιατρών του ΕΣΥ, κυρίως στις βαθμίδες επιμελητών Α΄και διευθυντών.

Ωστόσο, τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ είχε απορρίψει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κάνοντας λόγο για μικρή αύξηση του εισοδήματος των γιατρών του ΕΣΥ, κυρίως μέσω του νοσοκομειακού επιδόματος και της αποζημίωσης των εφημεριών.

Και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), όμως, καταγγέλλει για τον ίδιο λόγο την κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση επαίρεται ότι δίνει αύξηση στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Δίνει ακαθάριστες αποδοχές από 100 ευρώ μέχρι 150 ευρώ ανά μήνα περίπου σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια –δηλαδή κάτω από 100 ευρώ καθαρά- και την ίδια ώρα έχει αυξήσει κατακόρυφα τη φορολογία εισοδήματος. Στα εκκαθαριστικά των νοσοκομειακών γιατρών ο φόρος εισοδήματος έχει γίνει από τριπλάσιος έως τετραπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση;».

Όπως φαίνεται στο επίσημο έγγραφο που παρουσιάζει το Νewsbomb.gr από οικονομική υπηρεσία νοσοκομείου, που προετοιμάζει τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου, ένας γιατρός, βαθμίδας διευθυντή ΕΣΥ θα πάρει μόλις ένα δεκαπενθήμερο, αφού θα γίνουν αναδρομικές κρατήσεις δέκα μηνών!

misthodosia

Ανάλογες μειώσεις θα υπάρξουν και στις άλλες βαθμίδες των νοσοκομειακών γιατρών, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας.

«Με το νόμο 4472/2017 (ΦΕΚ Α’74/19.5.2017) τροποποιήθηκε ο νόμος- λαιμητόμος 4387/2016 του ψαλιδοχέρη υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Με τα άρθρα 138, 139 και 140 του νόμου4472/2017 θεσπίστηκαν οι ρυθμίσεις του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέδωσε και συμπληρωματική εγκύγκλιο με οδηγίες για την εφαρμογή του. Όλα τα επίσημα κυβερνητικά έγγραφα “ξεχείλιζαν” από αυξήσεις για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ με ανακοινώσεις τους (25.7.2017 και 13.9.2017, αντίστοιχα, που επισυνάπτονται) είχαν προειδοποιήσει ότι αντί για αυξήσεις έρχονται μειώσεις, από το μνημονιακό συνδυασμό των περιορισμένων αυξήσεων και των αιματηρών φορολογικών αλμάτων, για να καλυφθούν έτσι τα, επίσης, ματωμένα πλεονάσματα» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και προσθέτει:

«Τότε οι φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές μας είχαν προπηλακίσει “ως ψεύτες”. Αν απόμεινε τσίπα ντροπής ας απολογηθούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Πάντως, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ τον ανυποχώρητο αγώνα, σε συμπόρευση με όλους όσοι θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.» καταλήγει ο κ. Σιώρας.

Σχετικές ειδήσεις