ΥΓΕΙΑ

Σε 24ωρη βάση οι εφημερίες στα ψυχιατρικά τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων της Αττικής

Σε 24ωρη βάση οι εφημερίες στα ψυχιατρικά τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων της Αττικής

Εντάσσονται πλήρως στο σύστημα εφημερίας, η Ψυχιατρική Κλινική Οξέων του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο» και η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Στην τροποποίηση του ισχύοντος προγράμματος καθημερινής εφημερίας των ψυχιατρικών τμημάτων και κλινικών ενηλίκων των Γενικών, των Ψυχιατρικών και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων του λεκανοπεδίου Αττικής, με την εφαρμογή μεταβατικού προγράμματος εφημερίας μέχρι την συγκρότηση των Περιφερειακών Διοικήσεων Τομέων Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Οι εφημερίες σε όλα τα ψυχιατρικά τμήματα και τις Ψυχιατρικές Κλινικές των Γενικών, των Ψυχιατρικών και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων πραγματοποιούνται σε εικοσιτετράωρη βάση, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 της επομένης.

Τα Γενικά και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής ομαδοποιούνται λειτουργικά σε τρεις Ομάδες εφημερίας. Τα Νοσοκομεία της κάθε Ομάδας εφημερεύουν όλα μαζί μια φορά την εβδομάδα.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» με τα τμήματα: 1ο Τμήμα Εισαγωγών, 2ο Τμήμα, 3ο Τμήμα, 4ο Τμήμα, 5ο Τμήμα Εισαγωγών, 6ο Τμήμα, 8ο Τμήμα Εισαγωγών, 9ο Τμήμα, 10ο Τμήμα και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» με τα τμήματα: Τμήμα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ», Τμήμα «ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ», Τμήμα «ΣΥΓΓΡΕΙΟ», Τμήμα «ΤΑΡΣΗ», Τμήμα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΟ», Τμήμα «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ», εφημερεύουν δύο φορές την εβδομάδα το καθένα. Οι υπόλοιπες τρεις ημέρες καλύπτονται από τα νοσοκομεία των τριών ομάδων εφημερίας.

Τα ψυχιατρικά τμήματα και οι ψυχιατρικές κλινικές των Γενικών, των Ψυχιατρικών και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων εξυπηρετούν συγκεκριμένες γεωγραφικές - διοικητικές περιοχές, με στόχο κάθε περιοχή να εξυπηρετείται καθημερινά από τουλάχιστον ένα Ψυχιατρικό Τμήμα Γενικού, Πανεπιστημιακού ή Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) είναι αρμόδιο για το συντονισμό της διαχείρισης των ακούσιων προσελεύσεων (εισαγγελικών παραγγελιών) στα εφημερεύοντα ψυχιατρικά τμήματα και κλινικές των Γενικών, Ψυχιατρικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων.

Οι ομάδες εφημερίας και οι γεωγραφικές - διοικητικές περιοχές ευθύνης των Νοσοκομείων ορίζονται ως ακολούθως:

Α' Ομάδα

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»
Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»
Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο»

Β' Ομάδα

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»

Γ' Ομάδα

Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο»
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «'Αγιος Παντελεήμων»

Οι γεωγραφικές - διοικητικές περιοχές ευθύνης των Γενικών, Ψυχιατρικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων καθορίζονται ως εξής:

Οι Δήμοι Αιγάλεω, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Πειραιώς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, οι Δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Ρέντη, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Ιλίου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας και Μεταμόρφωσης, εξυπηρετούνται από το «Αττικόν», το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «'Αγιος Παντελεήμων», το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» , το 1ο Τμήμα Εισαγωγών του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί», το Τμήμα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ» του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», το Τμήμα «ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ» του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», Το 9ο Τμήμα Εισαγωγών του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί».

Οι Δήμοι Αχαρνών, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αμαρουσίου, Ν. Ηρακλείου, Μαραθώνα, Ωρωπού, Διονύσου, Πεντέλης, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας, Αρτέμιδας, Γαλατσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, το 4ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων, το 5ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων και το 6ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων εξυπηρετούνται από το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»,το 8ο Τμήμα Εισαγωγών του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί», το Τμήμα «ΣΥΓΓΡΕΙΟ» του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», το Τμήμα «ΤΑΡΣΗ» του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», το 5ο Τμήμα Εισαγωγών του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»,

Οι Δήμοι Παπάγου-Χολαργού, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Δάφνης-Υμηττού, το 7ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων, οι Δήμοι Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, το 1ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων, το 3ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων, οι Δήμοι Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, Ν. Σμύρνης, το 2ο Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων, οι Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Κρωπίας και Μαρκόπουλου εξυπηρετούνται από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», το 3ο Τμήμα του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί», το 4ο Τμήμα του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί», το 6ο Τμήμα του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί», το Τμήμα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΟ» του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», το 2ο Τμήμα του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί», το 10ο Τμήμα του Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»,το Τμήμα «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ» του Ψ.Ν.Α. «Δρομακαΐτειο».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις