Επίσκεψη Μητσοτάκη στο «Μεταξά»: Προτεραιότητα οι προσλήψεις στην Υγεία

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο «Μεταξά»: Προτεραιότητα οι προσλήψεις στην Υγεία

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή (27/10/2017), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τους επικεφαλής του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου και Ιάσονα Φωτήλα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τη διοίκηση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και συνομίλησε, επίσης, με ασθενείς στην Ογκολογική Κλινική. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να κάνει τη συνηθισμένη αντιπολίτευση του κλασικού εντοπισμού των προβλημάτων αλλά να δώσει έμφαση στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής. «Και, κυρίως, να δούμε πώς νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστικά κεντρικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν να επιτελέσουν καλύτερα τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο λόγος της δικής μας παρουσίας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό, υπογράμμισε πως γιατροί και νοσηλευτές επιτελούν το καθήκον τους σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα, μιλώντας για τα κενά στα νοσοκομεία είπε ότι «οι προσλήψεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει» και πρόσθεσε: «Σε ένα στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, με αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων, το κράτος πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις προσλήψεις. Και για εμάς οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση ελπίζω να κινηθεί και η κυβέρνηση και σίγουρα θα κινηθούμε εμείς την επόμενη μέρα. Να θυμίσω ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015 όταν αποχώρησα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο χώρος της Υγείας, ήταν πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Μητσοτάκη, το νοσοκομείο «Μεταξά» είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο των Βαλκανίων. Διαθέτει 410 κρεβάτια και πραγματοποιεί περίπου 3.500 χειρουργεία το χρόνο. Σήμερα, το 30% των κρεβατιών είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, από τα 6 συνολικά χειρουργεία λειτουργούν τα 4, ενώ τα 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν με δυσκολίες. Μεγάλο αγκάθι για το νοσοκομείο αποτελεί το γεγονός ότι 5 κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας παραμένουν εκτός λειτουργίας. Οι γιατροί τόνισαν την έλλειψη μηχανημάτων και εξιδεικευμένου προσωπικού.

«Εξόφθαλμη υποκρισία»

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τες εξόφθαλμα υποκριτικές.

«Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζει την ανάγκη προσλήψεων στον τομέα της Υγείας, για ποιο λόγο είχε συναινέσει, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν αντιπροέδρου του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη, να απολύσει 2.500 γιατρούς από το ΠΕΔΥ; Για ποιο λόγο είχε συναινέσει στις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα νοσοκομειακών μονάδων που εφάρμοζε κατά κόρον η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ τώρα εμφανίζεται υπέρμαχος της δημόσιας υγείας;

Αν ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει έστω και το παραμικρό ενδιαφέρον για τη Δημόσια Υγεία, ας αναγνωρίσει, έστω και τώρα, ως θετικό βήμα τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στις οποίες έχει προχωρήσει η παρούσα κυβέρνηση» καταλήγει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)