Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Το πρόβλημα των ράντζων θα λυθεί με τη λειτουργία του νέου κτηρίου

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Το πρόβλημα των ράντζων θα λυθεί με τη λειτουργία του νέου κτηρίου

Καταγγελίες εργαζομένων ακόμα και από το 2007 ανέσυρε η ΠΟΕΔΗΝ για να «ντύσει» την τελευταία της ανακοίνωση με τίτλο «Γιατί θερίζουν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων».

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου παραδέχεται το πρόβλημα των ράντζων της Αιματολογικής κλινικής, απολογούμενη στους πολίτες της περιοχής γιατί δεν κατάφερε να το επιλύσει «μέσα στο εξάμηνο της θητείας της». Σημειώνει ότι είναι ένα πρόβλημα που χρονολογείται από την ίδρυση της κλινικής (π.χ. το 2004 πληρότητα 177,8%, 2012 πληρότητα 116,8%, 2016 πληρότητα 101,6%).
Αναφερόμενη στην ΠΟΕΔΗΝ, τονίζει ότι «η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, στην προσπάθειά της να δυσφημήσει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν διστάζει να ανασύρει καταγγελίες εργαζομένων από το 2007 και 2015 (1η και 2η σελίδα καταγγελίας εργαζομένων) και παρουσιάζοντάς τες ως σημερινές, να εγκαλέσει διοίκηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως αποκλειστικά υπεύθυνους».

Ως προς την ύπαρξη των ράντζων, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι «έχοντας η ίδια έγκαιρα εντοπίσει το πρόβλημα της Αιματολογικής Κλινικής, που προκύπτει από τη μεγάλη αύξηση των νοσηλευομένων και σε συνεργασία με την Διευθύντρια της κλινικής (19/07/2017), κινήθηκε άμεσα στη κατεύθυνση επίλυσής του. Οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση αναλύθηκαν εκτενώς δημόσια στις 24/10/2017 ύστερα από αναφορά πολίτη της περιοχής στο πρόβλημα. Η λύση που επιλέχθηκε ύστερα από όλες τις προσπάθειες, επικεντρώνεται στην αποσυμφόρηση χώρων και επέκταση της Κλινικής με τη λειτουργία του νέου κτηρίου του ΠΓΝΙ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα».