ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας στο «Ερρίκος Ντυνάν» την Τετάρτη 31/1

Στάση εργασίας στο «Ερρίκος Ντυνάν» την Τετάρτη 31/1

Μπορεί να έχουν περάσει τρία και πλέον χρόνια από τον εκπλειστηριασμό του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ακόμη όμως δεν έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, με τις οφειλές να φτάνουν πίσω στο 2008.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ) προχωρά σε στάση εργασίας την Τετάρτη (31/01/2018) από τις 07:00 έως τις 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτήριο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αμερικής. Υπενθυμίζεται ότι στον Όμιλο Πειραιώς ανήκει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Ερρίκος Ντυνάν», ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με το ΣΕΝΕΝ, η διοίκηση του νοσοκομείου πρότεινε «κούρεμα» κοντά στο 50% των οφειλόμενων και τμηματική καταβολή τους, η οποία μάλιστα θα εξαρτηθεί από τη ρευστότητα των επόμενων μηνών. Το Σωματείο των εργαζομένων απέρριψε την πρόταση και διεκδικεί:

  • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων
  • Τη διατήρηση των όρων και συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων
  • Την εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου των μισθολογικών διακρίσεων που υφίστανται οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργαζόμενοι σε σχέση με τους παλαιούς και εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές των τελευταίων
  • Τη διασφάλιση για όλους της πλήρους απασχόλησης και τη μη εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας
  • Τη διασφάλιση όλων των υφιστάμενων τμημάτων απασχόλησης, τη λειτουργία ορισμένων από τα οποία η εταιρεία προτίθεται να παραχωρήσει σε τρίτους
  • Την άμεση άρση της επιβαλλόμενης -μονομερώς και παράνομα- από την εταιρεία κατάργησης των μειωμένων ωραρίων
  • Τη διασφάλιση όλων των υφιστάμενων σχέσεων εργασίας, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς όπως απορρέουν από το «Μνημόνιο Συνεργασίας».

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» εκφράζει και το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας. «Οι συνάδελφοι στο Ντυνάν με τη μαζική συμμετοχή τους στις διαδικασίες του Σωματείου τους, προτάσσουν το ρεαλισμό του αγώνα, απορρίπτουν την υποταγή που επιδιώκει να επιβάλλει η εργοδοσία και οι μηχανισμοί της μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς. Η καταβολή όλων των οφειλομένων, η εξασφάλιση πλήρους εργασίας αορίστου χρόνου, η κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων, είναι αιτήματα όλου του κλάδου» αναφέρει μεταξύ άλλων. Την κινητοποίηση στηρίζει, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις