ΥΓΕΙΑ

ΝΔ: Τεράστια καθυστέρηση στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Λευκάδας

ΝΔ: Τεράστια καθυστέρηση στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Λευκάδας

Ένα νοσοκομείο-κόσμημα προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της Λευκάδας παραμένει εδώ και ένα χρόνο ανεκμετάλλευτο, τονίζουν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Αθανάσιος Καββαδάς, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας.

Το νησί εξυπηρετείται ακόμη από το παλαιό νοσοκομείο, το οποίο όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε των κατοίκων και «αποτελεί πλέον παραφωνία σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της σύγχρονης, κοσμοπολίτικης Λευκάδας» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της ΝΔ.

Ελλείψεις στο παλαιό νοσοκομείο Λευκάδας υπάρχουν κυρίως στο ιατρικό προσωπικό. Μεγάλες είναι στην Πνευμονολογική και την Οφθαλμολογική κλινική, «αποκαρδιωτικό» είναι το γεγονός ότι, ενώ προβλέπεται, δεν υπάρχει ψυχίατρος, ούτε οδοντίατρος ενώ προβλέπονται δύο, σημειώνουν οι βουλευτές. «Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στους ειδικευόμενους – ζήτημα να υπάρχουν τρεις σε όλες τις ειδικότητες. Το νοσηλευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό βρίσκονται στο 70-75% των οργανικών θέσεων, αλλά, ιδίως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλου μέσου όρου ηλικίας και ιδιαίτερα καταπονημένο. Η πληρότητα των κλινών είναι περίπου 40% (το 2014 βρισκόταν κοντά στο 50%), πολύ κάτω από τον μέσο αποδεκτό όρο» αναφέρουν.

Οι κάτοικοι περιμένουν εναγωνίως την έναρξη της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διοίκησης. Η πρόσφατη επίσκεψη που έκαναν οι επικεφαλής του Τομέα Υγείας της ΝΔ μαζί με τον τοπικό βουλευτή, τους επεφύλαξε «αντικρουόμενα συναισθήματα: από τη μία θετική εντύπωση για τις σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και από την άλλη αλγεινή εντύπωση και οδυνηρή έκπληξη για την τεράστια καθυστέρηση στην ανάδειξη και εκμετάλλευση αυτού του νοσοκομείου-κοσμήματος προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της Λευκάδας».

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι καθυστερείτε τη λειτουργία του νοσοκομείου και παίζετε με την υγεία των πολιτών για να έχετε την ευκαιρία αργότερα για προεκλογικού τύπου εγκαίνια» προσθέτουν.

Σχετικές ειδήσεις