ΥΓΕΙΑ

Καινούριος εξοπλισμός για τα νοσοκομεία της Αττικής αξίας 40,6 εκατ. ευρώ

Καινούριος εξοπλισμός για τα νοσοκομεία της Αττικής αξίας 40,6 εκατ. ευρώ

Μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, μηχανήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής και τεχνολογίας αιχμής, θα τοποθετηθούν στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Αττικής δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Υγείας αλλά και τις διοικήσεις της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η χρηματοδότηση, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, προέρχεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο νέος υπερσύγχρονος και αναγκαίος εξοπλισμός θα αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και έρχεται να καλύψει υπαρκτά κενά. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας θα τοποθετηθεί Cyber-Knife.

«Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο των Μνημονίων, το υπουργείο Υγείας αλλά και η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουν πως η δημόσια υγεία μπορεί να στηριχθεί αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση και στόχευση και όχι η νεοφιλελεύθερη εμμονή της μετακύλισης της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Το έτος 2018 θα αποτελέσει έτος καμπής για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μακριά από την παρακμή στην οποία είχε υποπέσει την πρώτη πενταετία των Μνημονίων» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα των νέων μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία της Αττικής ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις