Ζάεφ σε Σκοπιανούς: Αν επικυρωθεί η συμφωνία θα κάνετε... «χρυσές δουλειές» στην Ελλάδα

Για τα οφέλη που έχουν τα Σκόπια…

Πολιτικές αναταράξεις μετά το «φρένο» στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Τη δυσφορία κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η…

Θλίψη: Αστυνομικός σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Λ. Ποσειδώνος

Την τελευταία του βόλτα με τη μηχανή…

Συνελήφθη στα σύνορα με την Ελλάδα συγγενής του Οτσαλάν

Έναν συγγενή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν συνέλαβαν Τούρκοι…

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα σαρώσουν ισχυρές καταιγίδες

Θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας…

Λειτουργούν για πρώτη φορά τα μαγειρεία του νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι»

Λειτουργούν για πρώτη φορά τα μαγειρεία του νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι»

Στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό (ΚοιΣΠΕ) «Αρχιπέλαγος» παραχωρείται η αξιοποίηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων εστίασης του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Αγ. Ανάργυροι».

Τα μαγειρεία 1.000 τ.μ. του νοσοκομείου δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ, λόγω έλλειψης προσωπικού και πολιτικής βούλησης, όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας. Με το προτεινόμενο σχέδιο θα γίνει δυνατή η παροχή ποιοτικού φαγητού σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και θα δημιουργηθούν πάνω από 20 θέσεις εργασίας για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η υλοποίηση της δράσης από ΚοιΣΠΕ με το διπλό τους ρόλο ως κοινωνικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ως μονάδες ψυχικής υγείας, εποπτευόμενες και εγκεκριμένες από το υπουργείο Υγείας, θα συμβάλλει τόσο στην αξιοποίηση αδρανούς δημόσιας περιουσίας για κοινωνικό σκοπό και για τον περιορισμό των δαπανών σίτισης, όσο και στην εργασιακή αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η απόφαση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων από το «Αρχιπέλαγος» λήφθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή της διοικήτριας της 1ης ΥΠΕ, Τζένης Διαμαντοπούλου, του υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ, Δημήτρη Μαγριπλή, της διοικήτριας του νοσοκομείου Μαρίας Χαρίτου, του διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Υγείας, Πάνου Παπαδόπουλου, καθώς και των εκπροσώπων του Κοινωνικού Συνεταιρισμού που υπέβαλλαν τη σχετική πρόταση.