ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Ραντεβού με ενδοκρινολόγο το… 2019 στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Πάτρα: Ραντεβού με ενδοκρινολόγο το… 2019 στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Την έλλειψη ενδοκρινολόγων στις υγειονομικές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Οι δύο βουλευτές και επικεφαλής του τομέα Υγείας της ΝΔ επικαλούνται καταγγελίες ασθενών, οι οποίοι αναφέρουν ότι μπαίνουν σε λίστα αναμονής για το 2019 και μετά, για να εξεταστούν από ενδοκρινολόγο στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάρχει μόνο ένας ενδοκρινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». «Αυτή τη στιγμή έχουν κλείσει για όλο το 2018 τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία επειδή υπάρχει μόνο ένας ιατρός ενδοκρινολόγος! Η λύση είναι όποιος ασθενής έχει χρήματα να βάλει το χέρι στην τσέπη του και να πληρώσει τον ιδιώτη ιατρό – μη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν αληθεύουν οι καταγγελίες και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Επίσης, εάν υπάρχουν συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ενδοκρινολόγοι στην Πάτρα, ώστε να μπορούν να καταφεύγουν σε αυτούς οι ασθενείς και να μην αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους.