ΥΓΕΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Πρόσθετη χρηματοδότηση για εξοπλισμό σε 21 νοσοκομεία

Περιφέρεια Αττικής: Πρόσθετη χρηματοδότηση για εξοπλισμό σε 21 νοσοκομεία

Χρηματοδότηση ύψους 13.356.880 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού μονάδων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Περιφέρεια Αττικής, ενέκρινε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης, καλούνται να υποβάλουν προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» τα νοσοκομεία: Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο, Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, Γ.Ν. Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» – Πατησίων, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα, Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., Γ.Ν.Α. "Η Ελπίς", Ν.Α. & Δ.Ν.Α. «Ανδρέας Συγγρός», Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», Γ.Ν. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», Γ.Ν.Π. «Τζάνειο», Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Η πρόσκληση, η οποία εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 10 «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στοχεύει στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, έχει υλοποιήσει παρεμβάσεις στήριξης της δημόσιας υγείας, όπως την προμήθεια υπερσύγχρονου και απαραίτητου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ (απόφαση για την οποία μάλιστα χρειάστηκε και νομοθετική ρύθμιση), τη χρηματοδότηση της προμήθειας νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ με 3,6 εκατομμύρια ευρώ, τη χρηματοδότηση της προμήθειας εξοπλισμού πρωτοβάθμιας υγείας και Κέντρου Υγείας Κερατσινίου με 9,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη επειγουσών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των στρατιωτικών Νοσοκομείων με προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ. Με τις παραπάνω δράσεις ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μείγμα εθνικής και κοινοτικής χρηματοδότησης, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.