ΥΓΕΙΑ

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου: Επιτυχημένη η διπλή δωρεά οργάνων

Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου: Επιτυχημένη η διπλή δωρεά οργάνων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) η λήψη και μεταφορά οργάνων με δότριες 2 γυναίκες γερμανικής υπηκοότητας, 55 και 60 ετών αντίστοιχα, οι οποίες διακομίστηκαν την Παρασκευή (31/08/2018), με εγκεφαλική αιμορραγία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κατάστασή τους ήταν μη αναστρέψιμη και έπειτα από τις απαιτούμενες διαδικασίες που προβλέπονται, το οικογενειακό περιβάλλον και των δύο γυναικών συναίνεσε να προχωρήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων.

Όσον αφορά την 55χρονη πρώτη δότρια, η διαδικασία λήψης και μεταφοράς οργάνων ολοκληρώθηκε επιτυχώς χθες, Τετάρτη, και σήμερα το πρωί, Πέμπτη (06/09/2018) ολοκληρώθηκε και η δεύτερη λήψη και μεταφορά οργάνων της 60χρονης. Και στις δύο περιπτώσεις έγινε λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων.

Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός» (νεφρά) και στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» (ήπαρ), ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο ΠαΓΝΗ.

Η διοίκηση ευχαριστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που εργάστηκε συντονισμένα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και συγχαίρει τις οικογένειες των δύο δοτριών που πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των συγγενών τους, δίνοντας «ανάσα» ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.