ΥΓΕΙΑ

Πού βρίσκονται οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας

Πού βρίσκονται οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας

Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει την εκκαθάριση των υποβολών των παρόχων υγείας, στο πλαίσιο εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού.

Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, είχαν ενταλματοποιηθεί προς πληρωμή υποβολές δαπανών προς τους παρόχους για τους μήνες Ιανουάριου, Φεβρουάριο, Μάρτιο και εν μέρει Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο 2016, κυμαίνεται από 98,1% (Ιδιωτικές Κλινικές ) έως και 100% (Πολυιατρεία, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης – Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Ψυχιατρικές Κλινικές).

Για τον Φεβρουάριο 2016, το ποσοστό κυμαίνεται από 85,4% (Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (Ιατρικές Επισκέψεις, Φυσικοθεραπευτές, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης – Μονάδες Τεχνητού Νεφρού).

Για τον Μάρτιο 2016, το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται από 87,5% (Πολυιατρεία, Διαγνωστικά) έως και 100% (Ιατρικές Επισκέψεις, Φυσικοθεραπευτές, Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας).

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ενταλματοποίησης των αποζημιώσεων προς όλους τους παρόχους για τον Απρίλιο 2016.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποβολές μηνός Απριλίου. Σημειώνεται δε, ότι ο προγραμματισμός προβλέπει επιτάχυνση των ενεργειών για γρηγορότερη εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των απαιτήσεων και των επόμενων μηνών.

Σχετικές ειδήσεις