ΥΓΕΙΑ

Μεταφέρθηκε το Τοπικό Ιατρείο Αλίμου – «Συγκατοικεί» με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

Μεταφέρθηκε το Τοπικό Ιατρείο Αλίμου – «Συγκατοικεί» με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

Εξοικονομούνται 14.475,88 ευρώ μηνιαίως

Ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση του Τοπικού Ιατρείου Αλίμου (ΙΚΑ Αλίμου), από μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Αγίου Γερασίμου 1, στο κτήριο όπου στεγάζεται και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου, στην οδό Τσουκανέλη 7.

Ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με τον τρόπο αυτό, η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής γλιτώνει από το ενοίκιο που κατέβαλλε για το προηγούμενο κτήριο και ανερχόταν σε 14.475,88 ευρώ μηνιαίως. Με στόχο τη μείωση δαπανών και τη βέλτιση αξιοποίηση ωφέλιμων χώρων, η ΔΥΠΕ καταβάλλει τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες συστηματική προσπάθεια για μετεγκατάσταση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από παλαιά και μισθωμένα κτήρια, σε ιδιόκτητα ή παραχωρούμενα ακίνητα δημοσίων φορέων, τα οποία πληρούν σύγχρονες προδιαγραφές αισθητικής και ασφάλειας, προσφέρουν καλύτερη προσβασιμότητα και εργονομική διαρρύθμιση.

Λόγω της γειτνίασης με την Κοινωνική Υπηρεσία, το Τοπικό Ιατρείο Αλίμου είναι πλέον σε θέση να παρέχει άμεσα υπηρεσίες υγείας στους πολίτες οι οποίοι προσέρχονται και στις δομές κοινωνικού χαρακτήρα (κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, οικονομικοκοινωνική υποστήριξη σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας κτλ.) και λειτουργούν υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στο Τοπικό Ιατρείο Αλίμου λειτουργούν ιατρεία των εξής ειδικοτήτων: Καρδιολογικό, Παθολογικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Χειρουργικό, Νευρολογικό, Γυναικολογικό, Δερματολογικό, ενώ πραγματοποιούνται εξετάσεις test-pap, αιματολογικές και κυτταρολογικές.

Οι πολίτες μπορούν να «κλείνουν» δωρεάν τα ραντεβού τους στην ηλεκτρονική σελίδα http://rdv.ehealthnet.gr ή τηλεφωνικά, καλώντας τα 5-ψήφια νούμερα για τα ιατρεία του ΠΕΔΥ.

Σχετικές ειδήσεις