ΥΓΕΙΑ

Θα αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι μονάδες του ΠΕΔΥ προειδοποιούν οι γιατροί

Θα αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι μονάδες του ΠΕΔΥ προειδοποιούν οι γιατροί

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ), συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη (09/03/2017).

Οι γιατροί παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για τις τεράστιες ελλείψεις σε αριθμό και ειδικότητες ιατρικού προσωπικού, για την υπολειτουργία των εργαστηρίων για διαγνωστικές εξετάσεις, προβλήματα τα οποία έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από τις μονάδες του ΠΕΔΥ.

Επίσης, εξέφρασαν την αντίρρησή τους για τον τρόπο που επιχειρεί να ρυθμίσει η κυβέρνηση τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, οι οποίοι έχουν ατομικό ιατρείο και παραμένουν ως μισθωτοί στο ΠΕΔΥ, με δικαστικές αποφάσεις καθώς και αυτών που εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν το προηγούμενο διάστημα. Με τη ρύθμιση αυτή, οι Ομοσπονδία εκτιμά ότι θα εξαναγκαστούν σε αποχώρηση και άλλοι γιατροί που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και καλούνται να κλείσουν τα ιατρεία τους και θα αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέδειξε ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι ασθενείς, όσο και οι εργαζόμενοι στην Υγεία γενικότερα και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. Τόνισε την ανάγκη της ανάπτυξης ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επαρκείς και σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό και τις μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και με δωρεάν παροχή όλων των υπηρεσιών στους ασθενείς.

Τόνισε ότι τα προβλήματα που ανέδειξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έχουν βάση και γι’ αυτό απαιτείται από την κυβέρνηση να τα επιλύσει. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα μελετήσει συγκεκριμένα τις προτάσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία και θα τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις