ΥΓΕΙΑ

«Λουκέτο» σε δερματολογικό ιατρείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια

«Λουκέτο» σε δερματολογικό ιατρείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια

Έκτακτο έλεγχο πραγματοποίησε η αρμόδια τριμελής επιτροπή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) σε εγκαταστάσεις φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς να έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση για τη χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι αρμόδιοι για τη χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ.

Το ΔΣ του ΙΣΑ, με ομόφωνη απόφαση, διέταξε α) την άμεση διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που λειτουργούσε ιδιωτικό δερματολογικό/αφροδισιολογικό ιατρείο χωρίς να λάβει βεβαίωση/άδεια νομίμου λειτουργίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ καθώς και β) την επιβολή του εκ του νόμου προβλεπόμενου προστίμου ύψους εβδομήντα τριών χιλιάδων τριακοσίων εξήντα επτά ευρώ και πενήντα επτά λεπτών (73.367,57), στον ίδιο ιδιωτικό φορέα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 του Π.Δ. 84/2001.

Η σχετική απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ για τη διακοπή του συγκεκριμένου φορέα ΠΦΥ έχει ήδη αποσταλεί στην Εισαγγελία Αθηνών και θα εκτελεστεί από την αρμόδια αστυνομική αρχή.

Σχετικές ειδήσεις