ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Νέες προσλήψεις υγειονομικών για το προσφυγικό

ΚΕΕΛΠΝΟ: Νέες προσλήψεις υγειονομικών για το προσφυγικό

Τριάντα εννέα επαγγελματίες υγείας προσλαμβάνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS, για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις προστίθενται στο ήδη υπάρχον επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που εργάζεται για το πρόγραμμα «PHILOS - Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση» ανεβάζοντας σε 508 το συνολικό αριθμό των απασχολούμενών του.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διημερίδας που διοργανώνεται σήμερα και αύριο, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Μαΐου αντίστοιχα, στην κεντρική υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, θα υπογραφούν οι πρώτες 19 συμβάσεις που αφορούν στην τοποθέτηση επαγγελματιών υγείας (γιατροί, οδοντίατροι, μαίες, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, επιδημιολόγοι), οι οποίοι θα εργαστούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διημερίδας θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης, διαπολιτισμικής μεσολάβησης, διεμφυλικής βίας και τρόπων αντιμετώπισής της, προστασίας των επαγγελματιών υγείας και διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών υγείας.

Αντίστοιχη εκπαιδευτική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Μαΐου, κατά την οποία θα υπογραφούν ακόμη 20 συμβάσεις για τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Σχετικές ειδήσεις