ΥΓΕΙΑ

Οικονόμου: Διορίζουν κομματικό στρατό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Οικονόμου: Διορίζουν κομματικό στρατό στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τη διάλυση στο δημόσιο σύστημα υγείας καταγγέλλει ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να το πω δημόσια. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποτελεί την πλέον ανίκανη των τελευταίων ετών» τονίζει ο κ. Οικονόμου, φέρνοντας ως παραδείγματα την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας, τις διοικήσεις νοσοκομείων σε «ρόλο κομματικών γκαουλάιτερ», την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών. Όλα αυτά, μαζί με τις «απίθανες μεγαλοστομίες» εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό στη δημόσια υγεία που θυμίζει πλέον τριτοκοσμικό κράτος, δυσφημώντας κράτος και πολίτες, υποστηρίζει.

Παράλληλα, ο Βασίλης Οικονόμου κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: «Όσο για την πρωτοβάθμια υγεία αλά ΤΟΜΥ του Ξανθού-Πολάκη είναι η επιτομή της κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για να διορίσουν από το παράθυρο τον κομματικό τους στρατό χωρίς κανένα όφελος για τον άνθρωπο που έχει πραγματική ανάγκη τον οικογενειακό ιατρό που εμείς προτείνουμε στο πρόγραμμά μας».

Στα παραπάνω αντιπαραθέτει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, το οποίο ακόμα συνδιαμορφώνεται μαζί με συλλόγους ασθενών και φορείς του υγειονομικού χώρου.

«Η ΝΔ καινοτομεί στον τομέα της υγείας. Για πρώτη φορά σύλλογοι ασθενών και εκπρόσωποι φορέων του χώρου (γιατροί, νοσηλευτές κ.α.) συνδιαμορφώνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, υλοποιώντας μία στρατηγική μας επιλογή. Στόχος της ΝΔ είναι η κατάρτιση ενός ανθρωποκεντρικού προγράμματος, μέσα από το οποίο θα δίνονται λύσεις και διέξοδοι στα μεγάλα αδιέξοδα που παρατηρούνται σήμερα στην υγεία από τους τραγικούς χειρισμούς της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στο πλαίσιο αυτό εγώ, μαζί με τον Ιάσονα Φωτήλα επισκεφθήκαμε ολόκληρη την Ελλάδα. Παρουσιάσαμε τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των δομών υγείας, ακούγοντας όμως παράλληλα τις απόψεις και τις θέσεις των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του συστήματος υγείας. Οι ιδέες τους ενσωματώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για την υγεία, το οποίο θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» καταλήγει.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις