ΥΓΕΙΑ

Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας

Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας

Τα άτομα με γενετική προδιάθεση εμφάνισης άνοιας, τα οποία ακολουθούσαν έναν υγιεινό τρόπο ζωής είχαν 32% λιγότερες πιθανότητες να την αναπτύξουν σε σχέση με τα άτομα με γενετική προδιάθεση που ακολουθούσαν έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περίπου 200.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, εξέτασαν τον γενετικό κίνδυνο των συμμετεχόντων για εμφάνιση άνοιας και τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr