ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Καβάλας: Εμβολιάστηκαν 127 προσφυγόπουλα – Πώς «ξεπεράστηκε» το πρόβλημα του ΑΜΚΑ

Νοσοκομείο Καβάλας: Εμβολιάστηκαν 127 προσφυγόπουλα – Πώς «ξεπεράστηκε» το πρόβλημα του ΑΜΚΑ
Αναγκαίος ο εμβολιασμός
INTIME NEWS

Παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Ασημακοπούλου στην πόλη της Καβάλας, εμβολίασαν τρεις γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου της πόλης.

Οι ανάγκες εμβολιασμού των προσφυγόπουλων συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με εκπροσώπους και στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα εμβολιασμού, πραγματοποιώντας δύο επισκέψεις στο Κέντρο Φιλοξενίας, την Τρίτη (17/09/2019) και την Πέμπτη (19/09/2019). Οι τρεις παιδίατροι εξέτασαν και εμβολίασαν με το τριπλό MMR 117 παιδιά, ηλικίας 12 μηνών έως 15 ετών.

Από τα παιδιά αυτά, ΑΜΚΑ διέθεταν μόνο τα 44. Μετά από σχετική συνεννόηση με τους αρμόδιους Συντονιστές Υγειονομικών Υπηρεσιών της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας του Προγράμματος PHILOS και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ανέλαβε εξολοκλήρου τη δαπάνη προμήθειας και χορήγησης των εμβολίων.

Στην πορεία διαπιστώθηκε η ανάγκη να εμβολιασθούν 10 ακόμη ασυνόδευτα παιδιά του ίδιου Κέντρου Φιλοξενίας, τα οποία επίσης δεν διέθεταν ΑΜΚΑ, και το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε πραγματοποιώντας τις σχετικές εξετάσεις και τον εμβολιασμό τους.

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι αναγκαίος προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους και να μπορούν απρόσκοπτα, να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δομές των σχολείων.

«Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ευχαριστεί θερμά τους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής καθώς επίσης και τους εργαζόμενους στο Camp για τη συμμετοχή και υποστήριξη που παρείχαν στην ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής. Στα νέα παιδιά του Camp ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή τους και εμείς, όταν και όπου χρειαστεί, θα είμαστε δίπλα τους» αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Καρασσαβόγλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις