Πώς θα αντιμετωπίσω το πρώτο κρύωμα του χειμώνα

Newsroom Newsroom

Πώς θα αντιμετωπίσω το πρώτο κρύωμα του χειμώνα

Το παιδί κρύωσε κι εγώ πελάγωσα… 

Το πρώτο κρυολόγημα του χειμώνα για το παιδί μου ήταν μια δύσκολη κατάσταση που έπρεπε να αντιμετωπίσει όλο το σπίτι. Ναι μεν το μωρό είχε το «θέμα», αλλά η γκρίνια και η αίσθηση πως το παιδί υποφέρει μας επηρέαζε όλους. Μπορεί η κατάσταση να μην ήταν «βαριά», ώστε να απαιτείται επίσκεψη στον παιδίατρο, όμως έπρεπε να αντιμετωπιστεί, για να αντιμετωπιστεί και η όλη κατάσταση…

Πρακτικά, το ζήτημα ήταν η μπουκωμένη μύτη. Ο βήχας, η άσχημη διάθεση, όλα προέρχονταν από τη μύτη. Είχα όμως τη λύση στο φαρμακείο του σπιτιού μας: Το σπρέι Fitonasal, ιδανικό για να αντιμετωπίσει μια παιδική μύτη που τρέχει και κατάλληλο για μωρά από έξι μηνών. Αυτό που έπρεπε εγώ να κάνω ήταν να ξαπλώσω το μωρό στο ένα πλευρό, να εφαρμόσω το ειδικά φτιαγμένο για παιδικές μύτες στόμιο και να το πατήσω για μερικά δευτερόλεπτα. Αντίστοιχη η διαδικασία και από το άλλο πλευρό και… η μύτη ξεμπούκωσε, το μωρό ανασαίνει κανονικά και η γκρίνια χάνεται! Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το μωρό «πήρε τα πάνω του», άρχισε να λέει τα… δικά του, να παίζει χαρούμενο στο χαλί και μια ανάσα ανακούφισης βγήκε από τα χείλη μου.

Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο, αφού γνωρίζω καλά πως το Fitonasal είναι ένα σπρέι που μπορώ να χρησιμοποιώ όσο συχνά κρίνω απαραίτητο, αφού είναι ιδανικό τόσο για την αποσυμφόρηση της μύτης, όσο και για την προστασία του βλεννογόνου. Δρα χάρη στο TANNISAL, ένα μοριακό σύμπλοκο τανινών και αλίτη που αλληλεπιδρά με τον ρινικό βλεννογόνο, ενώ χάρη στο σπρέι εκνέφωσης συνεχούς ροής, προσφέρει βαθύ καθαρισμό της ρινικής κοιλότητας, απομακρύνοντας την περίσσεια βλέννα και τους παθογόνους, ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες που παγιδεύονται μέσα σε αυτή (ιούς, βακτήρια, καπνό, αιθάλη, γύρη, ερεθιστικές ουσίες, κλπ.). Δεν «ξεμπουκώνει» απλώς τη μύτη του παιδιού δηλαδή, αλλά την καθαρίζει σε βάθος, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά για τα μωρά σαν το δικό μου, που δεν έχει γίνει ακόμα ούτε ενός έτους και δεν μπορεί να φυσήξει τη μύτη του κανονικά.

mpoukomeni miti 24Το Fitonasal Pediatric δεν περιέχει αγγειοσυσταλτικά αποσυμφορητικά και, χάρη στον μη φαρμακολογικό μηχανισμό δράσης του, δεν ξηραίνει τον ρινικό βλεννογόνο, δεν ερεθίζει και μπορεί να χρησιμοποιείται συχνά, ακόμη και για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, ώστε να διευκολύνεται η αναπνοή.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved