Πώς αντιμετωπίζεται η δυσκοιλιότητα της εγκυμοσύνης;

Newsroom Newsroom

Πώς αντιμετωπίζεται η δυσκοιλιότητα της εγκυμοσύνης;

Έχει παρατηρηθεί πως σχεδόν όλες οι μέλλουσες μητέρες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή στη διάρκεια της κύησης πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνά εμφανιζόμενη γαστρεντερική διαταραχή στις εγκύους, μετά τη ναυτία, με τα συμπτώματα του ενοχλητικού αυτού φαινομένου να συνεχίζουν να παρατηρούνται ακόμα και την χρονική περίοδο που ακολουθεί τη γέννα. Οι αλλαγές στο σώμα, τα αυξημένα επίπεδα ορμονών, η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου, η έλλειψη άσκησης και πολλοί άλλοι παράγοντες, μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσουν πρόβλημα στην πεπτική λειτουργία και την κινητικότητα του εντέρου, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους στη ζωή κάθε γυναίκας.

Αίτια και αντιμετώπιση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια της κυοφορίας, τα υψηλά επίπεδα παραγωγής προγεστερόνης στον οργανισμό έχουν την ιδιότητα να ελαττώνουν τις συσπάσεις του εντέρου, με αποτέλεσμα η κίνηση της τροφής μέσα στον πεπτικό σωλήνα να επιβραδύνεται. Την ίδια στιγμή, η σταδιακή αύξηση του μεγέθους της μήτρας έχει ως συνέπεια τη συμπίεση του εντέρου, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κινητικότητά του, ενώ ανάμεσα στα συμπληρώματα που συστήνουν οι γυναικολόγοι, περιλαμβάνεται και ο σίδηρος, ο οποίος αν και είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική εξέλιξη της ανάπτυξης του εμβρύου, συνευθύνεται για την εμφάνιση της δυσκοιλιότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved