ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο από την Ιταλία με το ύποπτο κρούσμα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο από την Ιταλία με το ύποπτο κρούσμα
thebest.gr

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/02) η αποβίβαση στο λιμάνι της Πάτρας, επιβατών του πλοίου «Cruise Olympia» το οποίο ήρθε από την Ακνόνα της Ιταλίας και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το ΕΚΑΒ παρέλαβε ένα ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Η γυναίκα, η οποία κάλεσε μόνη της ΕΚΑΒ και ζήτησε να εξετασθεί, αποβιβάστηκε στην Ηγουμενίτσα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς του ιού COVID-19.

Το «Cruise Olympia», όπως μεταδίδει το thebest, κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας γύρω στις 13:30 το μεσημέρι και στο σημείο βρέθηκαν ειδικά κλιμάκια του ΕΔΟΥ.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το λιμάνι της Πάτρας:

Από τους επιβάτες ζητήθηκαν επίσης τα στοιχεία τους ώστε να μπορούν να ειδοποιηθούν στην περίπτωση που η γυναίκα είναι θετική στον COVID-19.

Δείτε στο βίντεο τι λέει επιβάτης του πλοίου:

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπό παρακολούθηση τίθενται όλοι όσοι, επιβάτες και πλήρωμα, έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή. Ωστόσο, αυτοί που θα μπουν σε απομόνωση 14 ημερών, είναι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί της σε απόσταση από 1 έως 2 μέτρα για τουλάχιστον 15 λεπτά της ώρας κι εφόσον επιβεβαιωθεί πως η γυναίκα είναι θετική στον κοροναϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: «Βόμβα» ΠΟΥ - Η επιδημία «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις»-Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα

Κοροναϊός: Σοκ στην Ιταλία – Ο ιός «κυκλοφορούσε» στη χώρα εδώ και εβδομάδες