ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - Κλειστά σχολεία: Ποια βάζουν «λουκέτο» σε ολόκληρη την χώρα

Κοροναϊός - Κλειστά σχολεία: Ποια βάζουν «λουκέτο» σε ολόκληρη την χώρα
INTIME NEWS

Κοροναϊός: Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία στην χώρα μετά και τις αποφάσεις που προέκυψαν από την κυβέρνηση μετά και τις έκτακτες συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας.

«Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από σήμερα Δευτέρα, 9 Μαρτίου και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Εν τω μεταξύ κλειστά παραμένουν για προληπτικούς λόγους τα παρακάτω σχολεία από 3/3/2020 έως και την 13/3/2020:

  • 4ο ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Έως και την 17/3/2020 κλειστά θα μείνουν τα εξής σχολεία:

  • 5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Η λίστα με τα 34 νέα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική:

1. 1ο ΓΕΛ Βριλησσίων

2. 13ο ΓΕΛ Περιστερίου

3. 2ο ΓΕΛ Γλυφάδας

4. 2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

5. 49ο ΓΕΛ Αθηνών

6. Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη

7. American Community Schools

8. Ελληνογερμανική Σχολή Αγ. Παρασκευής

9. 2ο Γυμνάσιο Γέρακα

10. 9ο Δημοτικό Γλυφάδας

11. 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

12. 9ο Δημοτικό Αλίμου

13. ΓΕΛ Θρακομακεδόνων

14. 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής

15. 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου

16. 6o Δημοτικό Βριλησσίων

17. Γερμανική Σχολή Αθηνών (όλες οι βαθμίδες)

18. 2ο Δημοτικό Πειραιά

19. Ράλλειο ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά

20. Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά

21. 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

22. 1ο ΓΕΛ Γαλατσίου

23. 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου

24. 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

25. 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου

26. 3ο ΓΕΛ Γαλατσίου

27. 40ο Γυμνάσιο Αθηνών

28. 22ο ΓΕΛ Αθηνών

29. 20ο ΓΕΛ Αθηνών

30. 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

31. Καλλιτεχνικό Λύκειο Αθηνών

32. 9ο Δημοτικό Δάφνης

33. 2ο Δημοτικό Διονύσου

34. ΓΕΛ Ιστιαίας (Εύβοια)

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά για 15 ημέρες θα μείνουν τα σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα σχολεία και στον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ο οποίος «συνεχίζει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων με μεγαλύτερη ένταση τις απολυμάνσεις σε όλους τους δημοτικούς χώρους συνάθροισης (σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, ωδεία, γήπεδα, βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ). Στο πλαίσιο αυτής της δράσης όλα τα σχολεία του Δήμου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Μαρτίου».

Αναστέλλεται η λειτουργία και των σχολικών μονάδων στον δήμο Νέας Ιωνίας. Αναλυτικά «η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης απολύμανσης των σχολικών μονάδων ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού του κορωνοϊού αποφάσισε το κλείσιμο σχολείων στη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9/3/2020, το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), του Εσπερινού ΕΠΑΛ και των 2ου και 7ου Παιδικών Σταθμών για μία (1) ημέρα. Την Τρίτη 10/3/2020, το κλείσιμο των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), του 1ου ΕΠΑΛ, ΣΕΚ και των 1ου, 3ου και 5ου Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας για μία (1) ημέρα. Τα παραπάνω σχολεία θα κλείσουν λόγω απολύμανσης των χώρων τους, στα πλαίσια μέτρων πρόληψης για την αποφυγή του COVID-19 (κορωνοϊού). Τις αντίστοιχες μέρες δεν θα πραγματοποιηθούν απογευματινές δραστηριότητες σε χώρους των σχολείων από συλλόγους».

Από την πλευρά του ο δήμος Νέας Μάκρης αποφάσισε «την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος και Ειδικό Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης, Παμμακάριστος από την Πέμπτη 5 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 9 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνας, κ. Στέργιος Τσίρκας. Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους καθώς μεγάλος αριθμός μαθητών απουσιάζει εξαιτίας ιογενών λοιμώξεων και για την προστασία του υπόλοιπου μαθητικού πληθυσμού».

Κλειστά θα παραμείνουν «τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη όλα τα σχολεία νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια λύκεια και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Χαλκιδέων, δήλωσε στο eviatopblog.gr η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. «Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και για να γίνουν απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α΄θμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία) του Δήμου Βέλου Βόχας, την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, για απολύμανση των σχολείων λόγω πρόληψης εξάπλωσης ιογενών λοιμώξεων. Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κοροναϊός: Τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Περίπου 1,5 ώρα κράτησε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια κατά την οποία και οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία.

Στο υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (08/03), οι παρεμβάσεις που γίνονται προκειμένου να προστατευθεί το δημόσιο σύνολο από την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Σε αυτή τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας:

  • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
  • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Στα 73 πλέον τα κρούσματα

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα.

Με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται ότι και τα επτά νέα κρούσματα με κοροναϊό που ανακοινώθηκαν είναι επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Νωρίτερα στην ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα είχε αναφερθεί ότι «ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται».

Το νέο στοιχείο που προέκυψε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποδείχθηκε τελικά ότι όλα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, δηλαδή και τα επτά, σχετίζονται με ήδη υπάρχοντα και κανένα δεν αποτελεί κρούσμα που προήλθε από άγνωστη πηγή μετάδοσης του ιού στην κοινότητα.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται ο ιός

Έρχονται και οικονομικά μέτρα

Την πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κοροναϊού, θα ανακοινώσουν σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Άνδρας ανάρρωσε από τον ιό αλλά πέθανε - Ανησυχία στους επιστήμονες

Τρομερό: Με αυτό το κόλπο το αμάξι καίει τη μισή βενζίνη!