ΕΚΤΑΚΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα - Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ

Κοροναϊός στην Ελλάδα - Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ
INTIME NEWS

Κοροναϊός: Σε δήλωση προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την διάδοση του ιού στην χώρα.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε κάλεσμα σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως «τρέχει» προκήρυξη για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η προθεσμία συμμετοχής λήγει την Κυριακή (15/03/2020).

«Ήρθε η ώρα της μάχης. Η μάχη θα κριθεί από το πώς θα ανταποκριθούμε σαν πολίτες. Κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε νέα του δήλωση για τον κοροναϊο, μετά τον πρώτο θάνατο ασθενή από τον ιό στη χώρα.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί» διεμήνυσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Είναι η ώρα, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί, οι Έλληνες, να γίνουμε τείχος προστασίας για αυτούς που κινδυνεύουν».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Υγείας:

«Από χτες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας. Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η μάχη θα κριθεί, στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη.

Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική.

Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας.

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας.

Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης είναι ο 66χρονος που πέθανε από τον ιό

Σχετικές ειδήσεις