ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών από την ειδική θυρίδα των φαρμακείων

Κορονοϊός: Δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών από την ειδική θυρίδα των φαρμακείων

Κορονοϊός: Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού και με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του, δίνεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εξυπηρετούν από την ειδική θυρίδα ασφαλείας το κοινό, στην περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης εντός του φαρμακείου.

Μετά από αίτημα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απέστειλε εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με νεότερη ενγμέρωση από τοω καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, 387 είναι συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 35 είναι νέα. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από την νόσο ανέβηκε στους 5 καθώς ένας ακόμα ασθενης κατέληξε.

Τα 60 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 70 ασθενείς, οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.900 εργαστηριακά δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Αποκάλυψη-«βόμβα» επιδημιολόγου στο Newsbomb.gr: Υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού

Κορονοϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» από κορυφαίο επιδημιολόγο

Σχετικές ειδήσεις