ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Παγώνουν οι δόσεις δανείων για τρεις μήνες

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Παγώνουν οι δόσεις δανείων για τρεις μήνες
INTIME NEWS

Κορονοϊός: «Στο πεδίο της οικονομίας, προσπαθούμε, μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα, αφενός να διευρύνουμε το πεδίο οικονομικής δράσης αίροντας περιορισμούς της τελευταίας 10ετίας, και αφετέρου να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία, με αίσθημα δικαίου», τόνισε το πρωί της Παρασκευής (20/03), ο υπουργός Οικονομικών.

Την τρίτη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης ανακοίνωσαν οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Δείτε εδώ όλες τις ανακοινώσεις

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, τα οποία ενισχύουν τους βαθμούς ευελιξίας μας για να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι, «οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων, σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σχετικών συσκέψεων με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Με αυτό τον τρόπο, μαζί με την προηγούμενη δέσμη μέτρων, καλύπτουμε πλέον με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται, σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες», κατέληξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε πως η αναστολή πληρωμής χρεών στις τράπεζες θα γίνεται με ένα τηλεφώνημα και πως όσοι επιθυμούν, μπορούν να αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν.

«Να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών που έχουμε κατακτήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Μετά από την πρωτοβουλία για εισπρακτικές εταιρείες μας ακολούθησε σύσκεψη με ένωση ελληνικών τραπεζών. Όλοι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ θα έχουν τρίμηνη αναστολή για τις δανειακές τους υποχρεώσεις», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εταιρείες που πλήττονται θα έχουν αναστολή όλων των χρεών τους και ευνοϊκότερη μεταχείριση. Όσοι δεν έχουν πληγεί να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους. Δεν θα υπάρχουν οχλήσεις από εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες».

«Αν οι καταγγελίες των πολιτών συνεχιστούν θα προχωρήσουμε σε σκληρότερα μέτρα», υπογράμμισε.

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις ΜΜΕπιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο υπουργός.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε και πώς θα εφαρμοστεί; Ποιοι θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν

Κορονοϊός: Προσοχή - Αυτό είναι το πρώτο σύμπτωμα που αγνοούν όλοι

Σχετικές ειδήσεις