ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τον 35χρονο που πέθανε στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας για τον 35χρονο που πέθανε στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Στο θάνατο του 35χρονου άνδρα από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι λόγοι που οδηγείται ένας νέος άνθρωπος στο θάνατο μπορεί να ποικίλουν. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας «αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν εντοπιστεί. Σε άλλες μένουμε με το αναπάντητο ερωτηματικό» εξήγησε ο λοιμωξιολόγος.

Συνεχίζοντας την αναφορά στον 35χρονο άνδρα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «μεγάλο ρόλο παίζει και το ιικό φορτίο που μεταφέρει ο καθένας. Και βεβαίως τα γονίδια του καθενός και η προδιάθεση που μπορεί να έχει κανείς για κάποιο σοβαρό νόσημα».

«Είναι γνωστό πως μια από τις συχνότερες ιώσεις είναι ο έρπης. Οι περισσότεροι τον περνούν ελαφρά σαν κάποιο σπυράκι στα χείλη. Σε κάποιους ανθρώπους που έχουν μεταλλάξεις σε μια από τις πόρτες του ιού στον εγκέφαλο, προκαλεί σοβαρή εγκεφαλίτιδα» είπε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

«Τρίτος λόγος είναι αυτό που ονομάζουμε μια ιογενής σήψη» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που αναφέρθηκε σε μια φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού. Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε πως πολλές φορές ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, όπως και ένα αδύναμο, μπορεί να βλάψει τον ασθενή.

Τέλος, τόνισε πως σε σοβαρά ασθενείς με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν εμφανίζεται δύσπνοια. Όπως είπε, η παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή, η παραμικρή δύσπνοια πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιατρική συμβουλή.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.