ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτοψία του Newsbomb.gr στην κλινική «Κασταλία» - Κατεπείγουσα έρευνα για κρούσματα

Κορονοϊός: Αυτοψία του Newsbomb.gr στην κλινική «Κασταλία» - Κατεπείγουσα έρευνα για κρούσματα

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Σε «κόκκινο συναγερμό», έχουν τεθεί  δύο ιδιωτικές κλινικές, και συγκεκριμένα σε Περιστέρι και Ελληνικό, από το υπ. Υγείας καθώς εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού - Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr βρέθηκε στην κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί για τις κλινικές «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr, η κλινική «Κασταλία» είναι περιχαρακωμένη, καθώς δεν κυκλοφορεί κανείς εκτός αυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις νεκροί είναι από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ενώ στην «Κασταλία» δεν υπάρχει νεκρός.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ.Χαρδαλιάς, ανέφερε χθες, πως η δομή αυτή, φιλοξενεί τριακοσίους τροφίμους και έχει 170 εργαζόμενους.

Σήμερα, έχουν διαγνωσθεί 110 αρνητικά δείγματα εργαζομένων στην κλινική «Κασταλία», ενώ έχουν πάρει δείγματα από όλους τους τρόφιμους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού, δεν γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί, παρόλα αυτά πήγαν στην κλινική σήμερα για να εργαστούν. Όπως ήταν αναμενόμενο τους έδιωξαν από την κλινική.

Ωστόσο κρίσιμο παραμένει το ερώτημα γιατί κυκλοφορούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα;

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος
  • μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  • με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Το Newsbomb.gr στην κλινική «Κασταλία»:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» - Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι - Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο προς την παρέμβαση της Δικαιοσύνης είχε δείξει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος κατά την απογευματινή επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας είχε πει ότι θα αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν και ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εκπτώσεις όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας ήταν οργισμένος για την χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων που είχε ως αποτέλεσμα δύο υγειονομικές δομές να εξελιχθούν σε εστίες διασποράς της πανδημίας.

«Ο κορονοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες. Επεσήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος. Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Τεράστια ανατροπή με τη διαθήκη του ηθοποιού

Σχετικές ειδήσεις