ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Σε αυτά τα τρία νησιά εξετάζεται η ελεύθερη μετάβαση από τις 18 Μαΐου

Άρση μέτρων: Σε αυτά τα τρία νησιά εξετάζεται η ελεύθερη μετάβαση από τις 18 Μαΐου

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες το χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά - Αποκαλύψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα.

Η γενική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων θα γίνει από την 1η Ιουνίου ή ενδεχομένως από τις 25 Μαΐου, και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απανωτές είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα στο Μέγαρο Μαξίμου, για το τι «μέλλει γενέσθαι» σχετικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού προς κάποια νησιά από τις 18 Μαΐου, την ημερομηνία δηλαδή που βάσει του αρχικού σχεδιασμού θα επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει σχετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να άρει νωρίτερα τα μέτρα για τις μετακινήσεις στα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα. «Είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό. Είναι κάτι που εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών», τόνισε.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως: «Στις 18 Μαΐου θα αρθεί η απελευθέρωση για την ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί μέσα μπορεί να προστεθούν και τα μεγάλα νησιά».

Η επιλογή των νησιών αυτών γίνεται, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, με γνώμονα το ότι διαθέτουν ανθεκτικές υγειονομικές δομές και θα αρθεί ο περιορισμός στις αεροπορικές μετακινήσεις. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στις εξαιρέσεις, θα περιλαμβάνεται και η μετακίνηση σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικές χώρας, με βαρύ επιδημιολογικό ή ιικό φορτίο. Περιοχές δηλαδή που έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων επί του συνολικού πληθυσμού ενδέχεται να προστατευτούν μια ή δύο εβδομάδες ακόμη. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες - 10 νέα κρούσματα

Σχετικές ειδήσεις