ΥΓΕΙΑ

Η BAUSCH Health Ελλάδας είναι η δεύτερη καλύτερη εταιρία για να εργάζεσαι στη χώρα μας

Η BAUSCH Health Ελλάδας είναι η δεύτερη καλύτερη εταιρία για να εργάζεσαι στη χώρα μας

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διακρίθηκε ως μία από τις κορυφαίες εργοδότριες εταιρείες στην Ελλάδα η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health Ελλάδας, που κατέλαβε φέτος τη 2η θέση, στην κατηγορία 50-250 εργαζομένων, της έρευνας Best Workplaces 2020. Το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα ανεβάζει την εταιρεία κατά δύο θέσεις σε σχέση με τη λίστα του 2019, όπου είχε καταταγεί τέταρτη.

Η διάκριση αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός πως η BAUSCH Health Hellas αποτελεί ένα υγιές, θελκτικό εργασιακό περιβάλλον για τους 72 εργαζομένους της, στις εμπιστευτικές απαντήσεις των οποίων κρίθηκε εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Η τελική κατάταξη της λίστας διαμορφώνεται μετά από έρευνα του Great Place to Work® Hellas, που συνεργάζεται για την αξιολόγηση των εταιρειών με το τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School. Εκτός από τις απαντήσεις των εργαζομένων που δίνονται με εντελώς εμπιστευτικό τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα του θεσμού, λαμβάνονται υπόψιν οι πολιτικές διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού, που αναλύονται σε εξειδικευμένα ερωτηματολόγια. Με τον τρόπο αυτό, αξιολογούνται παράγοντες όπως η αξιοπιστία της διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους, το αίσθημα δικαιοσύνης στην εταιρία, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι, αλλά και η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν συνολικά 53 εταιρείες διαφόρων μεγεθών, οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 29.600 άτομα, γεγονός που αναδεικνύει την επιτυχία της BAUSCH Health Ελλάδας να αναδειχθεί σε μία τόσο υψηλή θέση στην κατηγορία της. «Δεύτερη οικογένεια» χαρακτήρισε την εταιρία ο κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Διευθυντής BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, επισημαίνοντας πως «το 2019 ήταν για τη BAUSCH Health Ελλάδας μια χρονιά – ορόσημο, αφού κατακτήσαμε την 4η θέση, στην έρευνα Best Workplaces 2019. Η παρουσία μας, όμως, για 2η συνεχόμενη χρονιά, στον κατάλογο των βραβευμένων εταιρειών, στη 2η θέση του θεσμού επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ανθρωποκεντρική εξέλιξη, ειδικά σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον, στο οποίο έχουμε ανάγκη να αισθανόμαστε την εταιρεία, ως μια δεύτερη οικογένεια».

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλίτσης εξέφρασε το όραμα της εταιρείας επισημαίνοντας πως «οι άνθρωποί μας είναι το κίνητρό μας» και δηλώνοντας πως με αυτή την εταιρική κορύφωση, η εταιρία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τους εργαζόμενους, όπως και τη βεβαιότητα ότι το μέλλον θα οικοδομηθεί σε ακόμη πιο σταθερές βάσεις ουσιαστικών ανθρώπινων σχέσεων: «Ακολουθούμε πιστά το όραμά μας και βελτιώνουμε διαρκώς το εργασιακό μας οικοσύστημα, με στόχο την Αριστεία. Ό,τι έχει σημασία για έναν εργαζόμενο δεν είναι μόνο η υλική ανταμοιβή αλλά και ουσιώδεις αρχές, όπως η υπερηφάνεια, η αξιοπιστία, η επιμόρφωση, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η ανοχή στην διαφορετικότητα, η δικαιοσύνη, η υπευθυνότητα, το βιωματικό μοίρασμα αξιών που μας ενώνουν, σε μια όχι τετριμμένη, αλλά σπουδαία εργασιακή καθημερινότητα. Στη BAUSCH Health οι άνθρωποί μας είναι το κίνητρό μας! Σε αυτούς αφιερώνουμε τη χαρά που αισθανόμαστε σήμερα. Συνεχίζουμε, όλοι μαζί, την οικοδόμηση δεσμών εμπιστοσύνης, υλοποιώντας δράσεις, προς έναν ολοένα πιο δυνατό εταιρικό πολιτισμό με απεριόριστες δυνατότητες, του οποίου έμπνευση και σημείο αναφοράς θα είναι πάντα ο Άνθρωπος».

Δείτε εδώ τα 2 videos από τη βράβευση της εταιρείας

Μέλος του Ομίλου BAUSCH Health Companies Inc.

BAUSCH Health: Την εμπιστεύονται 150 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο

Η BAUSCH Health Ελλάδας ανήκει στον πολυεθνικό Όμιλο BAUSCH Health Companies Inc., που βρίσκεται «πίσω» από εμπορικά σήματα όπως τα Biotrue®, Renu®, Niflamol®, κά. Εκτιμάται ότι καθημερινά, 150 εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται τα προϊόντα της BAUSCH Health, παγκοσμίως. Έδρα της εταιρίας είναι το Κεμπέκ του Καναδά και συνολικά απασχολεί 22.000 ανθρώπους. Είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο, καθώς τα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα ιατρικά εργαλεία και τα εξαρτήματά της, αποτελούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, εξειδίκευσης και τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας.

Στην Ελλάδα η BAUSCH Health λειτουργεί από το 2005 και είναι μια σύγχρονη και καινοτόμος φαρμακευτική εταιρεία, που σήμερα απασχολεί 72 εργαζόμενους. Δραστηριοποιείται στον χώρο του συνταγογραφούμενου φαρμάκου σε ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες, των προϊόντων OTC & φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της Οφθαλμολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των προϊόντων που διακινεί παράγεται στην Ελλάδα.

Η δεύτερη συνεχή διάκριση της BAUSCH Health Ελλάδας ως προς την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος που παρέχει στους εργαζομένους της είναι η επιβράβευση της σκληρής, μεθοδικής και αποτελεσματικής εργασίας που γίνεται σε όλα τα επίπεδα και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.