ΥΓΕΙΑ

Αμύγδαλα: Πόσο μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο (έρευνα)

Αμύγδαλα: Πόσο μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο (έρευνα)

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά αμύγδαλα, κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε σύνδεση της τακτικής κατανάλωσης αμυγδάλων και της χαμηλότερης κακής χοληστερόλης αλλά και της καλύτερης ενδοθηλιακής λειτουργίας, βασικού δείκτη της υγείας των αγγείων.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να τρώνε είτε αμύγδαλα είτε ένα σνακ αντίστοιχων θερμίδων για έξι εβδομάδες. Στη συνέχεια εξέτασαν τις αλλαγές στους δείκτες καρδιομεταβολικής υγείας των συμμετεχόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr