ΥΓΕΙΑ

Πόσα γλυκά πρέπει να καταναλώνει ένα παιδί;

Πόσα γλυκά πρέπει να καταναλώνει ένα παιδί;

Η διατροφή των παιδιών απασχολεί πολλούς γονείς και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Τα γλυκά, όσο και αν τα περιορίσουμε, δεν παύουν να είναι μία από τις αγαπημένες τους λιχουδιές και είναι και αυτά κομμάτι της διατροφής τους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012, τα αγόρια φαίνεται ότι τρώνε περισσότερα γλυκά από ότι τα κορίτσια. Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι τα αγόρια ηλικίας 2-5 ετών καταναλώνουν κατά μέσο όρο 218 θερμίδες την ημέρα σε γλυκά, ενώ τα κορίτσια αντίστοιχης ηλικίας,198 θερμίδες ημερησίως. Μάλιστα, στην πλειοψηφία τους τα γλυκά αυτά τα βρίσκουν στο σπίτι και είναι περισσότερο σοκολάτες και γλυκίσματα σε στερεή μορφή,παρά αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά

Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους, έχουν αρκετή ζάχαρη, από ένα κέικ –σπιτικό ή μη- ή ένα παγωτό, μέχρι τους χυμούς, τα δημητριακά και τα επιδόρπια γιαουρτιού με γεύσεις φρούτων.

Τα παιδιά έχουν την τάση να τους αρέσουν τα γλυκά ήδη από τη γέννησή τους. Την περίοδο της εγκυμοσύνης, μέσω του αμνιακού υγρού το έμβρυο μαθαίνει διάφορες γεύσεις μεταξύ των οποίων και οι πιο γλυκιές. Επιπλέον, γλυκό είναι και το βρεφικό γάλα το οποίο είναι η πρώτη τροφή του μωρού. Μεγαλώνοντας, ωστόσο τα γλυκά δεν πρέπει να κυριαρχούν στην καθημερινή διατροφή των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr