ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Ο «βοτανολόγος» παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τα θύματα αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες

Ψευτογιατρός: Ο «βοτανολόγος» παραδέχτηκε ότι εξαπάτησε τα θύματα αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει η περίπτωση ενός ακόμη ασθενούς, που -σύμφωνα με καταγγελία- φέρεται να ακολούθησε τις οδηγίες του ψευτογιατρού και να κατέληξε λίγο αργότερα.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha αναφέρουν πως η Ασφάλεια Αττικής έχει στα χέρια της σχετική καταγγελία που έκανε συγγενικό πρόσωπο του εν λόγω ασθενούς.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για έναν μεσήλικα από την Αθήνα, ο οποίος κατέληξε από ανίατη ασθένεια. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ίδιος και ο συγγενής του είχαν επισκεφτεί τον συγκεκριμένο γιατρό και ο άτυχος άνδρας είχε λάβει τα φάρμακα που του είχε συστήσει. Λίγο μετά φέρεται να κατέληξε.

Την ίδια στιγμή «βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για τη δράση του κατηγορουμένου. Πριν καν δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του, πάνω από 25 άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα είχαν τηλεφωνήσει για να κάνουν καταγγελίες, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι τα θύματά του ενδέχεται να είναι εκατοντάδες.

Το πρωί της Δευτέρας ο 47χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος. Ο 47χρονος ομολόγησε επίσης ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων υποδυόμενος τον γιατρό, και φέρεται να ζήτησε συγγνώμη.

Όπως υποστήριξε, εκείνος θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους και ότι ουδέποτε τους έπεισε να σταματήσουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν. Μάλιστα όπως υποστήριξε, τα παιδιά είχαν ολοκληρώσει τα θεραπευτικά σχήματα που ακολουθούσαν όταν τα γνώρισε.

«Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, είμαι κι εγώ πατέρας», φέρεται να είπε στις δικαστικές αρχές και να ισχυρίστηκε πως τα σκευάσματα με τα βότανα τα χρησιμοποιούσε, γιατί πράγματι πίστευε πως κάνουν καλό.

Βέβαια, ομολόγησε ότι πήρε χρήματα από τους συγγενείς των τριών θυμάτων, δεν πήρε όμως όπως είπε χρήματα από τους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία.

dr_thanatos2.jpg

Αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ο 47χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε ότι θα κάνει καλά τους ασθενείς.

Ο κατηγορούμενος θα υποβάλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του, δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Ο «ψευτογιατρός» τελικά, κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς η μοναδική ικανότητά του να πείθει, δεν φαίνεται να «έπιασε» στους ανακριτή και εισαγγελέα. Είναι και οι νέες καταγγελίες για τη δράση του, που έρχονται συνεχώς στο φως.

«Με βρήκε στο ΙΚΑ Κορίνθου με την τσάντα, κοστουμαρισμένος "ψάρευε" θύματα. Μου λέει "είμαι ογκολόγος έχω ειδικευτεί ειδικά στη δική σας περίπτωση, έχω ιατρείο στην Ελβετία. Εγώ και άλλοι 5 -6 γιατροί υπάρχουμε στον κόσμο"», αναφέρει θύμα του 47χρονου στο MEGA.

Φωτογραφία - ντοκουμέντο

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από την δράση του 47χρονου απατεώνα παρουσίασε τη Δευτέρα (22/06) το MEGA.

Στην φωτογραφία φαίνεται ο 47χρονος, ο οποίος συναντάται με τρία θύματά του. Είναι τρεις γυναίκες, με τις οποίες έχει κλείσει ραντεβού σε κάποιο καφέ. Έτσι, άλλωστε συνήθιζε να βλέπει ασθενείς ελλείψει… ιατρικής στέγης.

Στο τραπέζι ο 47χρονος έχει μπροστά του ένα κινητό, πιθανότητα εκείνο που φέρεται να χρησιμοποιούσε για την ιδιότητα του γιατρού. Στα πρόσωπα των γυναικών φαίνεται η «δίψα» να βρουν κάπου να στηριχθούν. Ν’ ακούσουν μια κουβέντα που θα τους δώσει την ελπίδα. Κάθονται μαζί ώρα, πίνουν καφέ, Τον κοιτούν με απόλυτη προσήλωση και δείχνουν να κρέμονται από τα χείλη του. Εκείνος τους δίνει με τα λόγια του, εκείνο που ξέρει ότι θέλουν να ακούσουν. Δείχνει άνετος και με ηρεμία, επιδεικνύει τις εξειδικευμένες γνώσεις του.

Δείτε τη φωτογραφία στην gallery:

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός

Στη δημοσιότητα έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/06) η Αστυνομία, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 47χρονου που εξαπατούσε ασθενείς οδηγώντας τουλάχιστον τρεις στο θάνατο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού , ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής».

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες του 47χρονου:

«Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.»

Προφυλακιστέος ο 47χρονος

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Χωρίς να πει λέξη στους δημοσιογράφους, οδηγήθηκε αμέσως ενώπιον του Ανακριτή.

Μετά από ολιγόλεπτη παρουσία στο γραφείο του Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται εντατικά προς κάθε κατεύθυνση, φαίνεται να προκύπτει πως ο «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας έναντι αδρής αμοιβής τις «εξειδικευμένες» γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς, με δήθεν θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών που θα οδηγούσαν, λόγω των προηγμένων φαρμάκων που υποτίθεται πως θα χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Ο κατηγορούμενος, τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποιήθηκαν ώστε να αναγνωριστεί και από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι, ενδεχομένως, πίστεψαν στη δήθεν επιστημοσύνη του, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του «διακεκριμένου ογκολόγου», προκύπτει πως ο 47χρονος υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων. Σύμφωνα, δε, με κάποια θύματά του, ορισμένοι γιατροί εξήραν τις γνώσεις και την ικανότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος -παράλληλα- φαίνεται να είχε πείσει και μοναστικές κοινότητες για τις γνώσεις και τις αγαθές προθέσεις του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Κόρινθο - Το... έστρωσε στα Μεσόγεια