ΥΓΕΙΑ

Πόσο υγιεινή είναι τελικά η σοκολάτα για τα παιδιά;

Πόσο υγιεινή είναι τελικά η σοκολάτα για τα παιδιά;

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή της και πόση σοκολάτα κάνει να τρώει ένα παιδί;

Η σοκολάτα είναι από τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά δε, εάν μπορούσαν, θα απολάμβαναν αυτή τη γλυκιά λιχουδιά καθημερινά. Τα οφέλη της σοκολάτας είναι γνωστά και κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες μελέτες που τα επιβεβαιώνουν.

Οφέλη

Η σύσταση της σοκολάτας είναι γνωστό ότι περιέχει ορισμένα στοιχεία και ουσίες που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Έχουν γίνει έρευνες όπου μετρήθηκε η ανταπόκριση του εγκεφάλου κάποιου που κατανάλωσε μισή από μια κανονική πλακέτα σοκολάτας, ή 48 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο.

Τα πρώτα σημάδια ανταπόκρισης του εγκεφάλου φάνηκαν από την πρώτη δαγκωματιά, καθώς τα χημικά συστατικά του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, αυξήθηκαν με την κατανάλωση της σοκολάτας και το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη διάθεση, καθώς το κακάο απορροφάται στο κυκλοφορικό, προσφέροντάς μας ευχαρίστηση.

Η μαύρη σοκολάτα συνιστάται από τους ειδικούς, καθώς παίζει ζωτικό ρόλο στην ενεργοποίηση της παρουσίας φλαβονοειδών στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου. Αυτά τα στοιχεία, όταν διεγείρονται, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν καλύτερη συγκέντρωση και αποτελεσματική μνήμη.

Ορισμένα φλαβονοειδή υπάρχουν μέσα στη σκόνη κακάου που χρησιμοποιείται για την ίδια την παραγωγή σοκολάτας. Εκτός από τη βελτίωση των ιδιοτήτων πρόληψης της φλεγμονής, την αύξηση των αντιοξειδωτικών και τη βελτίωση των ιδιοτήτων πήξης στο αίμα, η ευαισθησία στην ινσουλίνη ενισχύεται επίσης, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη στο μέλλον.

Η μαύρη σοκολάτα θεωρείται υγιής επιλογή από πολλούς, λόγω της παρουσίας διαφόρων ανόργανων στοιχείων όπως σελήνιο, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και πολλά άλλα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr