ΥΓΕΙΑ

Ποιες ασθένειες ταλαιπωρούν τα παιδιά το καλοκαίρι

Ποιες ασθένειες ταλαιπωρούν τα παιδιά το καλοκαίρι
pixabay.com

Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Οι μολύνσεις στην παραλία αλλά και οι ιώσεις, μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά στα παιδιά ανατρέποντας συχνά το πλάνο των διακοπών.

Χρειάζεται ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπίσετε τις ξαφνικές αρρώστιες εν μέσω θέρους, οι οποίες τις περισσότερες φορές υποχωρούν μετά από μερικές μέρες.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Ωτίτιδα

Πρόκειται για λοίμωξη του εξωτερικού αυτιού που συμβαίνει όταν το νερό παραμένει παγιδευμένο στο αυτί, βοηθώντας την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα στο αυτί και πόνο. Η εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, σύμφωνα με τους Ω.Ρ.Λ, θα πρέπει να οδηγήσει τον πάσχοντα, μικρό η μεγάλο στον γιατρό που θα διαγνώσει το πρόβλημα και θα συνταγογραφήσει την καταλληλότερη θεραπεία για τη λοίμωξη. Η θεραπεία είναι απλή, με αντιβιοτικά, τα οποία χορηγούνται εύκολα με τη μορφή σταγόνων.

Ηλίαση

Αυτό συμβαίνει όταν το παιδί έχει εκτεθεί πολύ ώρα στον ήλιο, προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η ηλιοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει γρήγορο σφυγμό, ναυτία, πρησμένη γλώσσα και αφυδατωμένο, ζεστό δέρμα. Προκειμένου να αποφευχθεί η ηλίαση, προσπαθήστε και κρατήστε τα παιδιά στη σκιά ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρας και βεβαιωθείτε ότι διατηρούνται ενυδατωμένα παρέχοντάς τους πολλά υγρά.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr