ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Αρκουμανέας στον Alpha 989: Μην περιμένουμε το πρόστιμο για να φορέσουμε μάσκα

Κορονοϊός - Αρκουμανέας στον Alpha 989: Μην περιμένουμε το πρόστιμο για να φορέσουμε μάσκα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA 989 ζήτησε να μην περιμένουμε το πρόστιμο ή την απειλή του αστυνομικού για να φορέσουμε τη μάσκα.

Μην περιμένουμε το πρόστιμο ή την απειλή του αστυνομικού για να φορέσουμε τη μάσκα, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή.

Ερωτηθείς τι περιθώριο δίνεται στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός (νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και μάσκα παντού), προκειμένου να κριθεί αν χρειάζονται ακόμη πιο σκληρά, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε: «Η επιδημιολογική ανάλυση γίνεται καθημερινά, για να δούμε ποιες περιοχές επιβαρύνονται. Αν δούμε κάτι έκτακτο, θα αντιδράσουμε. Θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εβδομάδες για να δούμε την απόδοση και αυτών των μέτρων».

Όπως είπε, στον παγκόσμιο επιδημιολογικό χάρτη «η χώρα μας είναι σε πολύ καλή θέση», ωστόσο «αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η Ευρώπη δεν δέχεται πίεση, όπως και η χώρα μας».

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε: «Η Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο είχε περισσότερα κρούσματα από την Αττική και καταφέραμε να τα ρίξουμε σε μονοψήφιο νούμερο. Δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση. Οποια περιοχή χαλαρώσει, απότομα και πριν το καταλάβουν έρχεται ο αυξημενος αριθμός κρουσμάτων. Τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται από όλους».

Ερωτηθείς αν πρέπει να υπάρξει ενισχυμένη αστυνόμευση των μέτρων, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε: «Γίνονται πολλοί έλεγχοι, θα γίνουν εντατικοποιημένοι. Όταν μιλάς για τη δημόσια υγεία, όμως, το θέμα δεν είναι το πρόστιμο. Δεν μπορείς να έχεις έναν αστυνομικό σε κάθε μέρος».

Επισήμανε ότι οι νέοι είναι πρωτοπόροι στη διάδοση. Πρέπει να καταλάβουν ότι μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταφέρουν τον ιό».

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες», επισήμανε.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκήθηκε για τον τρόπο που ανακοινώνονται τα κρούσματα, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε: «Καθημερινά ανακοινώνουμε τον αριθμό των τεστ. Τις τελευταίες δύο ημέρες διενεργήσαμε 50.000 τεστ. Στον ΕΟΔΥ κάνουμε 5-7.000 τεστ καθημερινά, πότε στοχευμένα πότε3 μαζικά. Κάνουμε σε όλους. Καθημερινά λέμε πόσα κάνουμε».

Ειδικά η στρατηγική μας και ο τρόπος που τα ανακοινώνουμε», δεν θα αλλάξει, ξεκαθάρισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάχτυλος στο Newsbomb.gr: Ίσως ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα - Το παράδειγμα της Ελβετίας