ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Πέτσα για την άρση του lockdown - Τι αποκάλυψε

«Βόμβα» Πέτσα για την άρση του lockdown - Τι αποκάλυψε

Κορονοϊός: Στην παραδοχή ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αποκάλυψε επίσης ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, να ακολουθήσει το λιανεμπόριο και τέλος η εστίαση.

Βέβαια, όπως τόνισε, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας θα γίνει με προσεκτικά βήματα και θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την κακή εικόνα που παρουσιάζει στο μέτωπο της πανδημίας, τόνισε πως είχαν παρθεί μέτρα εδώ και εβδομάδες αλλά όπως είπε, υπήρξε χαλάρωση και εφησυχασμός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και στο θέμα της τηλεργασίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει μία δομή οικονομίας που δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού το συγκεκριμένο μέτρο.

«Γίνονται παντού έλεγχοι. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι το ποσοστό τηλεργασίας αλλά η χαλάρωση στους χώρους εργασίας. Υπάρχουν κάποιοι που χαλαρώνουν και δεν τηρούν τα μέτρα και έχουμε διασπορά στο χώρο εργασίας. Αυτό που κάνουμε ειδικά στη βόρεια Ελλάδα είναι να ενισχύσουμε τα ελεγκτικά σώματα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές», τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στην επίταξη δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το Υπουργείο Υγείας