ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Πώς θα αποφευχθούν οι ουρές και ο συνωστισμός

Εμβόλιο κορονοϊού: Πώς θα αποφευχθούν οι ουρές και ο συνωστισμός

Εμβόλιο κορονοϊού: Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνονται περισσότεροι από 2 εκατ. εμβολιασμοί δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως εκτίμησε, μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας, σε 5 μήνες από την έλευση του εμβολίου στη χώρα, θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού.

Ερωτηθείς πώς η κυβέρνηση θα αποφύγει το συνωστισμό κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, ο υφυπουργός εξήγησε πως θα υπάρχουν τρεις δυνατότητες, ώστε η φυσική παρουσία να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

  • Θα υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο ώστε ο πολίτης που δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες , με μια απλή κλήση να κλείνει το ραντεβού του.
  • Στην ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr θα μπορεί κάποιος αφού δηλώσει τα στοιχεία του, όπως για παράδειγμα την κατοικία του να λαμβάνει sms ή email με προτεινόμενες ημερομηνίες.
  • Επιλογή μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Εκεί χωρίς καν να υπάρχει αίτηση ο πολίτης θα λαμβάνει πάλι sms ή e mail με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Σε ερώτηση, τέλος, αν αυτός που εμβολιάζεται θα αποκτά ταυτόχρονα και ψηφιακή ταυτότητα που θα βεβαιώνει το εμβόλιο, ο κ. Γεωργαντάς αρκέστηκε στο ότι θα υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης του εμβολιασμού, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νότης Σφακιανάκης (vid+pics)