ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Έρευνα: Το 30% όσων αναρρώνουν επιστρέφουν στην κλινική - Ένας στους οκτώ πεθαίνει

Κορονοϊός - Έρευνα: Το 30% όσων αναρρώνουν επιστρέφουν στην κλινική - Ένας στους οκτώ πεθαίνει

Βρετανική έρευνα αποκαλύπτει ότι αρκετοί ασθενείς αφού αναρρώσουν εμφανίζουν χρόνιες επιδράσεις της ασθένειας

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα ευρήματα βρετανικής έρευνας τα οποία αποκαλύπτουν ότι ο ανθρώπινος οργανισμός συνεχίζει να είναι ευάλωτος στον φονικό ιό (κορονοϊό) ακόμα και μετά την ίαση.

Επικαλούμενη την σχετική έρευνα του πανεπιστημίου Λέστερ, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αναφέρει ότι το 1/3 των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από την νόσο του κορονοϊού, επιστρέφουν εντός πέντε μηνών στο νοσοκομείο, ενώ ένας στους οκτώ πεθαίνει μέσα σε διάστημα 140 ημερών. Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκονται οι μακροχρόνιες επιδράσεις που αφήνει στον οργανισμό η νόσος.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Λέστερ ανέφερε ότι από τους 47.780 ασθενείς με κορονοϊό που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, το 29,4 από αυτούς επέστρεψε στην κλινική εντός 140 ημερών, ενώ το 12,3% από αυτούς δεν τα κατάφερε καταλήγοντας κατά την δεύτερη νοσηλεία του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνα Κάμλες Κάντι, πρόκειται για τη «μεγαλύτερη μελέτη των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομείο, μετά την εισαγωγή τους με Covid».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ποσοστό των ανθρώπων που επιστρέφουν στο νοσοκομείο εμφανίζοντας μακροχρόνια συμπτώματα είναι αρκετά μεγάλο, λέγοντας χαρακτηριστικά, «βλέπουμε πως το 30% επιστρέφουν στο νοσοκομείο, αυτοί είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις εκτός νομού: Τεστ το άνοιγμα της αγοράς - Τι εξετάζεται