ΥΓΕΙΑ

Δρομοκαΐτειο: Χάος στο εμβολιαστικό κέντρο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Δρομοκαΐτειο: Χάος στο εμβολιαστικό κέντρο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
InTime

Ταλαιπωρία ηλικιωμένων και μπάχαλο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Δρομοκαΐτειο.

«Σήμερα εξυπηρετούνται 48 ραντεβού για εμβολιασμό. Ήρθαν ηλικιωμένα άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα από το πρωί την ώρα του ραντεβού τους και περίμεναν ώρες μέσα στο κρύο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει, τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου οι άνθρωποι που ήταν στην αναμονή περίμεναν ο ένας πάνω στον άλλον και παρά τις υποδείξεις δεν τηρούσαν τις αποστάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στο νοσοκομείο υπάρχει ένας παθολόγος γιατρός για 450 νοσηλευόμενους ασθενείς και για να κάνει τα εμβόλια, με αποτέλεσμα μια και μόνο εξέταση ενός έκτακτο περιστατικού να πάει πίσω όλη τη διαδικασία των εμβολιασμών.

«Τι φταίνε οι ηλικιωμένοι να ταλαιπωρούνται έτσι. Αύριο υπάρχουν 68 ραντεβού για εμβόλιο ηλικιωμένων και δεν υπάρχει παθολόγος να καλύψει το εμβολιαστικό κέντρο. Με εντολή της ΥΠΕ ιατρική κάλυψη στο εμβολιαστικό κέντρο θα παρέχουν δύο ψυχίατροι. Θα εξετάζουν τους ηλικιωμένους εάν μπορούν να εμβολιαστούν. Δεν έχουν τέτοια εμπειρία. Πώς θα αντιμετωπίσουν επιπλοκή. Δεν υπάρχει κάλυψη από παθολόγο και αναισθησιολόγο στο εμβολιαστικό κέντρο», αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την Τετάρτη (20.01) η κατάσταση αναμένεται να είναι χειρότερη ενώ όπως τονίζει παρότι το πρόβλημα έχει αναφερθεί στους αρμόδιους δεν έχει δοθεί καμία λύση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο εμβολιαστικό κέντρο να φοβούνται μεγάλη διασπορά του κορονοϊού. «Τις βόλτες του κόσμου στις πλατείες τις καταδικάζουν με το συνωστισμό. Ελάτε να δείτε στο Δρομοκαΐτειο τι γίνεται. Φωνάζουμε αλλά τίποτα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του», αναφέρει κλείνοντας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» – Αποκάλυψη - «βόμβα» για το ταπεινωτικό τέλος του «σουλτάνου»