ΥΓΕΙΑ

Ράπτη: Εγκαίνια στην πρώτη Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής διάγνωσης της χώρας

Ράπτη: Εγκαίνια στην πρώτη Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής διάγνωσης της χώρας
Υπ.Υγ.

H υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εγκαινίασε την Παρασκευή (22/01/2021) την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής διάγνωσης, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «οι Άγιοι Ανάργυροι».

Πρόκειται για την μοναδική Κλινική του είδους της στη χώρα μας και μία από τις λίγες της Ευρώπης. Η Υφυπουργός Υγείας συνεχάρη τον Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Γεώργιο Αλεβιζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν αποφασιστικά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του υπουργείου Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης των εγκαινίων, η κυρία Ράπτη δήλωσε: «Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις, αναδεικνύει τη μέριμνα της κυβέρνησης για έναν χώρο που για πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα. Η στενή και αγαστή συνεργασία και διασύνδεση υπουργείου Υγείας και Ανωτάτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που υλοποιείται με τη δημιουργία αυτής της Κλινικής, αποτελεί στόχο μας για το 2021 καθώς θα παραγάγει αρτιότερο επιστημονικό έργο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για τους πολίτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας