ΥΓΕΙΑ

Οι αρνητικές επιπτώσεις του καθισιού

Οι αρνητικές επιπτώσεις του καθισιού

Εσείς πόσες ώρες βρίσκεστε καθισμένοι σε μια καρέκλα κάθε μέρα;

Οι πιο πολλοί από εμάς έχουν δουλειές γραφείου και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο, κατά πάσα πιθανότητα κάθεστε στην καρέκλα του γραφείου σας, με το ένα χέρι στο ποντίκι και το άλλο να στηρίζει το κεφάλι. Όσο άνετη, όμως, κι αν είναι αυτή η στάση, είναι άλλο τόσο ανθυγιεινή.

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε πως οι γυναίκες που κάθονται μέχρι και επτά συνεχόμενες ώρες την ημέρα, κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, πολύ νωρίτερα από αυτές που κινούνται περισσότερο. Συγκεκριμένα, οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν πως οι γυναίκες που κάθονται επτά ώρες την ημέρα, έχουν υψηλότερα επίπεδα χημικών δεικτών που οδηγούν σε διαβήτη.

Αν ο διαβήτης τύπου 2 δεν θεραπευτεί, μπορεί να αυξήσει το ρίσκο για καρδιοπάθειες, εμφράγματα, τύφλωση, μέχρι και αναγκαστικούς ακρωτηριασμούς. Η παχυσαρκία, η νωθρότητα και η φτωχή διατροφή, είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που προκαλούν αυτή τη πάθηση, τα συμπτώματα της οποίας είναι πολλές φορές αμελητέα και δεν τους δίνουμε την σημασία που τους αρμόζει.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr