ΥΓΕΙΑ

Λινού για τα σχολεία: Άμεσα να ληφθούν μέτρα – Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όσο και οι ενήλικες

Λινού για τα σχολεία: Άμεσα να ληφθούν μέτρα – Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όσο και οι ενήλικες

Nα ληφθούν άμεσα μέτρα για τα σχολεία ζητά με δηλώσεις της στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού

Όπως επισημαίνει η κυρία Λινού βάσει τελευταίας έρευνας του CTC τα παιδιά μεταδίδουν τον κορονοϊό όσο και οι ενήλικες.

Σύμφωνα με την ίδια άμεσα θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να διαμοιράσει τα τμήματα και να πραγματοποιούνται τακτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και να γίνουν προσλήψεις ώστε να λειτουργούν και πρωί και απόγευμα.

Στην παρούσα φάση πάνω από 215 είναι οι σχολικές μονάδες και τα τμήματα που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Παράλληλα η κ. Λινού επεσήμανε πως η παράταση του lockdown δεν είναι λύση, καθώς στραγγαλίζεται η οικονομία και είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα στα μέσα μεταφοράς. Μάλιστα προτείνει να διεξάγονται τεστ στις αφετηρίες των τρένων και των λεωφορείων.

Για την εξέλιξη της πανδημίας, η καθηγήτρια επιδημιολογίας δεν απέκλεισε να αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες και τόνισε πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι συνάρτηση του αριθμού των τεστ. Για το δείξτη θετικότητας σημείωσε πως είναι σταθερά υψηλός και αυτό είναι στοιχείο ανησυχίας.

«Καταλήγουμε στην καραντίνα αλλά πριν από αυτό θα έπρεπε να είχαμε πάρει όλα τα άλλα μέτρα που δεν παίρνουμε» ανέφερε.

Πάντως η σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά τις τελευταίες εβδομάδες ανησυχεί γονείς και επιστήμονες. Τα στοιχεία για τα κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα δείχνουν αυξητική τάση της διασποράς των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περιοχές που δεν είναι «κόκκινες», δεν είναι λίγα τα τμήματα σχολείων που είναι κλειστά. Επίσης, ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε ανήλικους από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα. Χαρακτηριστικά είναι τα νούμερα για τα κλειστά σχολεία και τη διασπορά στους ανήλικους.

Σημειώνεται πως στις 10 Ιανουαρίου που άνοιξε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα παιδιά κάτω των 17 ετών αποτελούσαν το 6% του συνόλου των κρουσμάτων, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου το ποσοστό αυξήθηκε στο 6,7%, αύξηση 10%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πασχάλης Τσαρούχας στον εισαγγελέα - Καταγγελία σοκ για πασίγνωστο ηθοποιό