ΥΓΕΙΑ

Θέλεις ενέργεια και έξτρα παραγωγικότητα; Τότε επένδυσε στον ύπνο σου!

Θέλεις ενέργεια και έξτρα παραγωγικότητα; Τότε επένδυσε στον ύπνο σου!

Κάθε φορά που νιώθουμε ατονία ή βλέπουμε και αισθανόμαστε τις επιδόσεις και την παραγωγικότητά μας να πέφτουν, οι περισσότεροι από εμάς στρεφόμαστε σε τονωτικά ροφήματα ή συμπληρώματα διατροφής, προκειμένου να προσφέρουμε στον οργανισμό μας την ενέργεια και τις αντοχές που χρειάζεται.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως εκτός από τη διατροφή μας, το στοιχείο-«κλειδί» που μπορεί να ενισχύσει τις επιδόσεις μας και να μας τονώσει, είναι ο καλός ύπνος. Ουσιαστικά, αν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά ή αρκετά το προηγούμενο βράδυ, είναι σχεδόν αδύνατο να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα γεμάτοι ενέργεια.

Πώς ο ύπνος επηρεάζει τις εργασιακές μας επιδόσεις και την ενέργειά μας

Τα στοιχεία «μιλούν» από μόνα τους και στην περίπτωση του ύπνου. Να αναφέρουμε απλώς ότι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο παρελθόν στο Journal of Occupational and Environmental Medicine, αναφορικά με τη σύνδεση του κακού ύπνου με τις εργασιακές επιδόσεις, όσοι δεν κοιμούνται καλά και αρκετά κάθε βράδυ, παρατηρούν μία σημαντική πτώση στην παραγωγικότητα και τις επιδόσεις τους, ενώ αισθάνονται ακόμη πιο έντονο άγχος και στρες. Σύμφωνα δε με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep Health, ακόμη και η απώλεια 16 λεπτών ύπνου, μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητά μας και δη, τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των σκέψεών μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr