ΥΓΕΙΑ

Παπαευαγγέλου: Ασφαλές για τα παιδιά 12 - 17 ετών το εμβόλιο - «Οι γονείς να ανησυχούν για τη νόσο»

Παπαευαγγέλου: Ασφαλές για τα παιδιά 12 - 17 ετών το εμβόλιο - «Οι γονείς να ανησυχούν για τη νόσο»
AP Photo

Η καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε για τον εμβολιασμό των παιδιών, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

«Η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τρεις μήνες. Πήγαμε σταδιακά. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι τα δεδομένα ασφάλειας του εμβολίου και όλα τα δεδομένα ασφάλειας αφορούν την ηλικιακή ομάδα 12 -17 ετών. Η εμφάνιση μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά την δεύτερη δόση των εμβολίων της Pfizer αφορά κυρίως αγόρια 16 - 19 ετών. Είναι μία ήπια νόσος, που δεν αφήνει κατάλοιπα. Δεν υπάρχει κανένα αυξημένο σήμα κινδύνου για τα παιδιά 12 - 16 ετών», σημείωσε στον ΑΝΤ1.

«Το δεύτερο θέμα ήταν αν χρειάζονται τα παιδιά να εμβολιαστούν», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, εξηγώντας, ότι τώρα με τη μετάλλαξη Δέλτα, βλέπουμε κρούσματα και στις μικρότερες ηλικίες και ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις.

Όσον αφορά στο εάν τα παιδιά θα λάβουν μία ή δύο δόσεις, είπε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες, τα παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών θα κάνουν δύο δόσεις του εμβολίου.

«Νομίζω ότι δεν θα δούμε εμβόλια για τα παιδιά κάτω των 12 ετών πριν το 2022», εκτίμησε η καθηγήτρια.

Οι γονείς να ανησυχούν για τη νόσο και για το εάν τα παιδιά θα κολλήσουν τον ιό και θα τον μεταφέρουν στο σπίτι, πρόσθεσε η κυρία Παπαευαγγέλου, στέλνοντας μήνυμα προς τους γονείς που έχουν δεύτερες σκέψεις για τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

«Να μην ανησυχούν για τα εμβόλια. Δώσαμε την έγκριση, αφού είχαμε τα δεδομένα ασφάλειας», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παπαευαγγέλλου στο Newsbomb.gr: Γιατί θα εμβολιάζονται οι 12-15 – Πώς πήρε την απόφαση η Επιτροπή