ΥΓΕΙΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Έξι άτομα στο Σισμανόγλειο - Οδηγίες από την Ένωση Πνευμονολόγων

Βαρυμπόμπη φωτιά
INTIME NEWS

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης (03/08/2021) στη Βαρυμπόμπη. Οι τελευταίοι οικισμοί που εκκενώνονται είναι οι Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό. 

Έξι άτομα έχουν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο. Όλα είναι ήπια αναπνευστικά περιστατικά. Παράλληλα, ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251. Την ίδια ώρα, σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας είναι το ΕΚΑΒ: Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και οι υγειονομικές δομές της περιοχής.

Πυκνοί καπνοί έχουν ήδη σκεπάσει τμήματα της Αττικής, διαμορφώνοντας αποπνικτική κατάσταση για όσους βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το πύρινο μέτωπο. Μάλιστα, είναι τέτοια η πυκνότητα του καπνού που σύμφωνα με το Meteo ο καπνός από τη φωτιά προκάλεσε πτώση 2,5 βαθμών στην περιοχή.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά. Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

«Αν μετακινήστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας. Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του. Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας», επισημαίνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες - Πύρινος εφιάλτης