ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Προβληματίζει η άνοδος θανάτων και διασωληνωμένων – Το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 18 Οκτωβρίου Infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αυξημένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο, οι δείκτες που φέρνουν ανησυχία σε κυβέρνηση και επιστήμονες αφορούν τους θανάτους και τους διασωληνωμένους. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Παρά το γεγονός ότι, συνήθως, κάθε Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένος λόγω των λιγότερων τεστ που διεξάγονται το Σαββατοκύριακο, αυτή η συνθήκη τείνει να αλλάξει το τελευταίο διάστημα. Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί, και με τη χρήση των self test και των rapid test των ανεμβολίαστων μαθητών και εργαζόμενων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται αντίστοιχα και ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (18.10) ανακοινώθηκαν 3.164 νέα κρούσματα, ωστόσο, αυτό που προβληματίζει έντονα τους ειδικούς και την κυβέρνηση αφορά στους θανάτους. Δυστυχώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 43 απώλειες ζωών λόγω κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει φτάσει στους 347 με το σύστημα υγείας να δέχεται πιέσεις.

Ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση στα νοσοκομεία αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη καθώς οι περισσότερες περιοχές παρουσιάσουν κι ανάλογα επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Η Θεσσαλονίκη είχε μόλις 88 κρούσματα διαφορά από την Αττική τη Δευτέρα (18.10), ενώ περιοχές όπως η Ημαθία, η Πιερία αλλά και η Λάρισα με τη Μαγνησία, έχουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων με την ανησυχία των ειδικών να αυξάνεται ανάλογα…

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

KATANOMH-18-10-infographic.jpg
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα τη Δευτέρα 18 ΟκτωβρίουNewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο - «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο τύπος καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη

Δίωξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη